Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa plenului CSM, suspendată din lipsă de cvorum. Magistraţii nu pot lua act de demisiile Monei Pivniceru

Şedinţa plenului CSM, suspendată din lipsă de cvorum. Magistraţii nu pot lua act de demisiile Monei Pivniceru

Şedinţa plenului CSM, suspendată din lipsă de cvorum. Magistraţii nu pot lua act de demisiile Monei Pivniceru
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    22 Aug 2012   •   10:08

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei.

UPDATE 11:00- Reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii au precizat că membrii plenului încearcă să se întâlnească în cursul zilei de miercuri, iar în cazul în care nu se va reuşi, cel mai probabil întâlnirea va avea loc joi.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a precizat că şedinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00.

UPDATE 10:51- Premierul Victor Ponta a părăsit sediul Consiliului Superior al Magistraturii, întrucât nu s-a întrunit cvorum la şedinţa plenului.

La şedinţa de miercuri a CSM au sosit doar 14 membri, însă pentru cvorum era nevoie de 15 din cei 19 membri CSM. Premierul Victor Ponta a calificat situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.

"De ce nu reuşesc să se strângă? Nu vreau să fac o paralelă, dar dacă nu este cvorum în Parlament, toată lumea sare în sus. Consider că este anormal ce se întâmplă", a spus Ponta.

Întrebat dacă în acest caz este vorba de jocuri politice, Ponta a răspuns că nu ştie, dar a precizat că judecătoarea Ana Lăbuş a fost marţi la CSM, iar miercuri şi-a închis telefonul.

"Puteţi aprecia singuri", a adăugat premierul.


Ponta a declarat, marţi, că preşedintele interimar, Crin Antonescu, are dreptul constituţional de a o numi, miercuri, pe Mona Pivniceru la şefia Ministerului Justiţiei.

Mona Pivniceru, reprezentantul judecătorilor ICCJ în CSM, a fost anunţată drept propunere pentru Ministerul Justiţiei în 6 august, ea urmând să îi ia locul lui Titus Corlăţean, mutat la Externe.


×
Subiecte în articol: CSM Victor Ponta premier cvorum
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close