Antena 3 CNN Actualitate Ședință cu scandal la Primăria Focșani. Consilierii locali, evacuați de poliție și jandarmi

Ședință cu scandal la Primăria Focșani. Consilierii locali, evacuați de poliție și jandarmi

A fost scandal la ședința Consiliului Local din Focșani între angajații primăriei și o parte dintre consilierii locali. Poliția a intervenit pentru a aplana conflictul. Angajații primăriei sunt nemulțumiți după ce nu și-au primit salariile de mai bine de o săptămână.

Ședință cu scandal la Primăria Focșani. Consilierii locali, evacuați de poliție și jandarmi
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    16 Iun 2021   •   16:45

Potrivit presei locale, unii angajați ai primăriei au început să le ceară socoteală aleșilor majorității PNL-USR-PLUS, în special viceprimarului Ana Maria Dimitriu, președintele de ședință, pentru situația în care au ajuns și le-au cerut demisia.

După ce au sosit polițiștii și jandarmii la fața locului, sala de ședințe a fost evacuată și s-a propus reluarea ședinței.

”Faptul că primarul Cristi Misăilă, în calitate de inițiator al proiectelor de pe ordinea de zi, și de persoană care a convocat ședința permite și încurajează derapaje grave în timpul unei ședințe publice arată lipsa de diplomație a celui care ar trebui să gestioneze lucrurile astfel încât să nu facă din sala de ședințe un câmp de război. Este vorba și de imaginea instituției, de imaginea Focșaniului și a județului, până la urmă. Să-i provoci și să-i inciți pe angajații Primăriei, astfel încât să se ajungă la acte de huliganism, nu ajută pe nimeni.

Personal, în calitate de președinte al administrației județene, le cer scuze focșănenilor pentru maniera în care primarul Focșaniului și consilierii PSD au ales să se manifeste, aducând grave deservicii de imagine județului nostru. Administrație se poate face cu calm și cu rațiune, iar Vrancea merită o altă imagine, nu huliganisme în plenul Consiliului Local”, a precizat Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, potrivit Ziarul de Vrancea.

Înainte de ședința CL Focșani, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a depus o adresă la ANAF prin care solicită explicații cu privire la nedepunerea ordinelor de plată cu salariile angajaților Primăriei.

„Mă aflu la sediul ANAF și am depus un document prin care solicit să aflu care sunt motivele pentru care Direcția Economică din cadrul Primăriei Focșani nu a înaintat nici după două săptămâni ordinele de plată pentru virarea salariilor către angajați”, spune Ana Maria Dimitriu. Totodată, ea a anunțat că va depune și plângeri penale pentru abuz în funcție.

 

×
Subiecte în articol: scandal primarie Focșani
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close