Antena 3 CNN Actualitate Şedinţele de Guvern, în zgomot şi moloz. A început consolidarea Palatului Victoria

Şedinţele de Guvern, în zgomot şi moloz. A început consolidarea Palatului Victoria

Şedinţele de Guvern, în zgomot şi moloz. A început consolidarea Palatului Victoria
Sursa foto: Palatul Victoria
12 Sep 2009   •   14:38

Haos în viaţa politică şi socială, haos şi în Palatul Victoria. Guvernanţii îşi ţin, începând de sâmbătă, şedinţele de Cabinet pe fondul zgomotelor făcute de picamerele care lucrează la consolidarea şi extinderea clădirii. Lucrările ar trebui să dureze doi ani.

Lucrările de consolidare la Palatul Victoria au început după ce clădirea a fost inclusă pe lista imobilelor cu risc seismic. Toate lucrările de consolidare şi modernizare se vor face fără ca angajaţii să fie transferaţi într-o altă clădire, ceea ce înseamnă că la Guvern se va lucra în praf şi printre mormare de moloz. Mai mult, şedinţele Executivlui vor fi în permanenţă bruiate de picamere.

Consolidarea a fost estimată la aproximativ 10 milioane de euro. Alte 20 vor fi destinate modernizării imobilului. Când vine vorba despre înfrumuseţarea Palatului Victoria, autorităţile nu se zgârcesc şi mai pregătesc alte 30 de milioane pentru extindere.

Clădirea a fost introdusă pe lista monumentelor istorice, în 2004, iar în primăvara acestui an, premierul Tăriceanu a precizat că în urma lucrărilor de consolidare a clădirii se vor reface şi basoreliefurile originale de pe faţada acestuia.

Lucrările pentru extinderea şi modernizarea palatului au ca termen de finalizare octombrie 2011.

Antena 3

×
Subiecte în articol: palatul victoria
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close