x close

Şedinţele în care Comisia Roşia Montană va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete

de A.M.P    |    16 Oct 2013   •   18:40
Şedinţele în care Comisia Roşia Montană va dezbate pe articole proiectul de lege vor fi secrete Foto: Agerpres

Membrii Comisiei pentru Roşia Motană au decis, miercuri, ca şedinţele următoare, în care se va dezbate pe articole proiectul de lege, să fie secrete, accesul presei nefiind permis, motivul invocat fiind acela că discuţiile se vor face şi în baza unor documente secrete, informează Mediafax.

"S-a luat decizia ca la şedinţe să discutăm şi documentele secrete. Despre licenţă s-a discutat, despre toate materialele care ne-au fost puse la dispoziţie. De aceea nu a fost permis accesul presei", a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov.
   
Întrebat despre ce alte documente secrete este vorba în afară de licenţa de exploatare, Vâlcov a precizat că se referă, practic, la tot istoricul pus la dispoziţie de către ANRM şi de către Minvest, respectiv istoricul asocierii dintre Minvest şi Gabriel Resources.
   
Vâlcov a precizat că joi, de la ora 10.00, membrii Comisiei vor începe dezbaterea pe articole a proiectului de lege.
   
"Azi (miercuri, n.r.) fiecare membru al comisiei şi-a expus punctul de vedere referitor la proiectul legislativ, dar şi la proiectul minier. Mâine (joi, n.r.), de la 10.00, discutăm cu propunerile şi cu amendamentele care vor veni sau care au venit pe masă, articol cu articol. Dacă până seara vom finaliza, închidem mâine seară. Dacă nu, vom cere o amânare Biroului Permanent. Foarte mulţi colegi au solicitat ca vineri să nu se dezbată, pentru că vor să meargă în teritoriu", a mai spus Vâlcov.
   
El a arătat că majoritatea membrilor Comisiei, indiferent de formaţiunea politică din care provin, s-au declarat împotriva formei actuale a proiectului de lege.
   
"Din ce a reieşit în urma expunerii poziţiilor fiecărui membru al Comisiei, nu va rămâne aşa proiectul de lege şi legea pe care o vom propune", a mai spus Vâlcov.

Parteneri
Parteneri
sati