Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii de luare de mită la vârful Poliţiei din Argeş. Șef de centru de arest preventiv, prins în flagrant când lua banii

Acuzaţii de luare de mită la vârful Poliţiei din Argeş. Șef de centru de arest preventiv, prins în flagrant când lua banii

Un șef de centru de arest preventiv din Pitești a fost prins în flagrant luând mită de la un deținut. 

Acuzaţii de luare de mită la vârful Poliţiei din Argeş. Șef de centru de arest preventiv, prins în flagrant când lua banii
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    29 Iul 2023   •   09:36

A primit de la deținut suma de 500 de euro și un cartuș de țigări. Deținutul a declarat că a dat mită pentru a primi mai multe vizite și apeluri telefonice.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Serviciul Teritorial Pitești și DGA au făcut vineri o percheziţie domiciliară "vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită".

Șeful unui centru de reţinere şi arestare preventivă a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un deținut 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Totodată, profitând de funcţia deţinută, suspectul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

"Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT. 

Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca sâmbătă să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, cu propunerea de arestare preventivă", informează DIICOT.

×
Subiecte în articol: mita Pitești
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close