Antena 3 CNN Actualitate Șef de secție, acuzat că ar fi scăpat un nou-născut în cap. Ce a pățit bebelușul și cum încearcă familia să facă dreptate

Șef de secție, acuzat că ar fi scăpat un nou-născut în cap. Ce a pățit bebelușul și cum încearcă familia să facă dreptate

O familie din Botoșani îl acuză pe șeful Secției Neonatologie a spitalului din Rădăuți că i-ar fi scăpat nou-născutul în cap. Copilul a fost adus pe lume pe 16 mai, după un travaliu prelungit, iar la trei zile distanță, mama a observat un semn pe fața bebelusului, dar și faptul că plângea necontrolat. Documentele de externare au arătat că băiețelul suferise mai multe leziuni, pe care părinții nu le pot justifica altfel.

Șef de secție, acuzat că ar fi scăpat un nou-născut în cap. Ce a pățit bebelușul și cum încearcă familia să facă dreptate
Sursa foto: Pixabay.com
de Cristina Tudorache    |    06 Iul 2020   •   17:03

Când a plecat din spital, mama a observat că pe documentele de externare erau menționate o fractură claviculară pe partea stângă, o ecoriație la nivel facial și leziuni la nivelul capului. Acum, familia s-a decis să facă o plângere la poliție și îl acuză pe medicul de gardă, care este însuși șeful secției de Neonatologie a spitalului din Rădăuți, că le-a scăpat nou-născutul în cap.

Medicul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Părinții acuză și că se încearcă mușamalizarea cazului

„Este nevoie de niște investigații pentru a se afla adevărul, până la urma urmei cine a fost de vină. Și la Medicina Legală la Botoșani, aceleași probleme cu mușamalizările lor de acte, cu șapte zile de spitalizare… Copilulului i-au rupt clavicula. De prins se prinde ea la loc, dar rămâne cu urmări pe viață. Acum este binișor, un 70% la modul general”, a spus tatăl bebelușului rănit, conform Botoșăneanul.ro.

Avocatul familiei confirmă tergiversarea anchetei în cazul bebelușului scăpat în cap de un medic

Legistul care l-a examinat pe bebeluș ar fi trebuit să elibereze certificatul medico-legal în termenul legal de șapte zile, însă actul medical a ajuns la familie abia după trei săptămâni. Mai mult, în certificat erau specificate mai puține zile de îngrijiri medicale și observații mai degrabă teoretice și generale cu privire la ce i s-ar fi putut întâmpla copilului ca să aibă asemenea leziuni.
 
„Din moment ce copilul a suferit leziuni la nivelul capului, sau a vertexului cum spun medicii, tind să cred că a fost scăpat în zona capului având în vedere și faptul că logic vorbind și fizic, la o cădere, partea cea mai grea a corpului este capul și zona trunchiului. Asta a fost o gravă neglijență din partea medicului”, susține avocatul familiei, Eduard Luca.

În raportul medico-legal, se constată că leziunile ar fi fost cauzate de contracțiile puternice ale mamei din timpul nașterii, însă familia refuză această concluzie susținând că dacă această ipoteză ar fi fost validă, atunci ar fi observat rănile imediat după naștere.

Acesta nu este primul caz de malpraxis din secția de Neonatologie a spitalului Rădăuți. Acum câtiva ani, o femeie și bebelușul ei ar fi murit tot din vina medicilor, conform acuzațiilor aduse de rudele îndurerate.

×
Subiecte în articol: bebelus cap Radauti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close