Antena 3 CNN Actualitate Şef din vama Cluj, reţinut pentru luare de mită

Şef din vama Cluj, reţinut pentru luare de mită

 Şef din vama Cluj, reţinut pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: superstock.com
17 Mar 2011   •   12:14
Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală din Direcţia Vămilor Cluj a fost reţinut pentru o mită de 12.000 de euro. Acesta este acuzat că ar fi luat banii pentru a aplica o amendă mai mică unei firme descperite cu nereguli.

Unul dintre inculpati, afacerist israelian, ar fi primit 12.000 de eruo care urmau să ajungă la Modrea Alain Florin, şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Acesta ar fi trebuit să intervină pe lângă funcţionarii publici din subordinea pentru întocmirea unui act de control favorabil.

În cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.

Pentru a-i determina pe subordonaţii săi să aplice denunţătorului o amendă în cuantum mai mic, la data de 16 martie 2011, Modrea Alain Florin a primit de la inculpatul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mită, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.
 

×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close