Antena 3 CNN Actualitate Șeful DSP Arad, mesaj pentru persoanele cu comorbidități: "Stați acasă. Nu vor fi curând locuri la ATI"

Șeful DSP Arad, mesaj pentru persoanele cu comorbidități: "Stați acasă. Nu vor fi curând locuri la ATI"

Șeful DSP Arad, Horea Timiș, sfătuiește persoanele cu comorbidități să stea acasă până la finalul valului 4 pentru că în momentul de față toate locurile în secțiile ATI sunt ocupate.

Șeful DSP Arad, mesaj pentru persoanele cu comorbidități: "Stați acasă. Nu vor fi curând locuri la ATI"
Sursa foto: Facebook/Timis Horea
de Adelina Miron    |    14 Oct 2021   •   20:13

„S-a eliberat un loc la ATI. .... O familie se bucură, alta plânge.... și tot așa...auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă...sau pe cineva care întreabă..la fiecare oră..minut...un telefon..din județ...din alte județe ... din țară.

Pentru o tânără din ceva oraș au căutat aseară prin toate județele...are 24 de ani... au sunat si la noi și la alții... și alții sună.... și părinții sună.... toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare...Singura soluție: vaccinați-vă, iar dacă aveți comorbidități... stați acasă până trece valul acesta crunt...nu vor fi curând locuri la ATI....”, a scris Horea Timiș pe Facebook.

Șeful DSP Arad a precizat că pacienții sunt tratați în containere și în ambulanțe pentru că spitalele sunt vechi și nu au autorizații:

„Ținem pacienți în containere și prin ambulanțe, dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate ISU și DSP și alte instituții....nu facem lucrări de tras o țeavă de oxigen și curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o țeavă avizată cu plan și studiu.. și cu multe dosare... apoi trebuie să facem selecție de ofertă...30 de zile, achiziție în n acte reglementată....apoi recepție...apoi... hârtii....tone de hârtii.... și justificări și ședințe și comisii”, susține Horea Timiș.


 

×
Subiecte în articol: pacienti pacienti ATI Arad dsp
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close