Antena 3 CNN Actualitate Şeful Inspectoratului pentru Control Rutier Cluj, ridicat de DNA. Acuzaţiile care i se aduc

Şeful Inspectoratului pentru Control Rutier Cluj, ridicat de DNA. Acuzaţiile care i se aduc

Directorul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier din Cluj a fost reţinut de procurorii DNA în urmă cu puţin timp. Anchetatorii îl acuză de luare de mită şi divulgare de informaţii.

de Bianca Timșa    |    04 Oct 2023   •   10:05

În această dimineaţă au avut loc percheziţii la inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj, iar vizat se pare că este şeful instituţiei, Bogdan Durlea. El ar fi fost ridicat de procurorii DNA.

Este suspect de luare de mită şi divulgare de date nedestinate publicităţii. Principala suspiciune pe care o inghestighează anchetatorii este legată totuşi de faptul că şeful inspectoratului ar fi luat mită de la transportatori pentru a le acorda acestora avizele necesare transporturilor pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România 

În acest dosar au loc 22 de percheziţii, inclusiv la sediul din Cluj.

Citeşte şi: Senatul a votat ca Poliția Locală să poată circula cu girofar și să poată da amenzi pentru încălcarea unor reguli rutiere

Inspectoratul Teritorial are ca arie de responsabilitate judeţele Alba, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Urmează şi audier care vor avea loc la sediul DNA din Cluj.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi se ocupă de verificări în acest domeniu legate de respectarea regulilor privind greutatea şi siguranţa transporturilor rutiere.

În trecut, au mai fost precheziţii la siul din Cluj. Fostul director regional al instituţiei, Rareş Pop a fost arestat în anul 2014 pentru luare de mită.

×
Subiecte în articol: ISCTR Cluj DNA
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close