Antena 3 Actualitate Un șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, sub control judiciar pentru luare de mită

Un șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, sub control judiciar pentru luare de mită

17 Aug 2016   •   12:16
Un șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Auto, sub control judiciar pentru luare de mită
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Mihail Predescu, şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată, scrie Agerpres.

Printre obligaţiile impuse de controlul judiciar, el are interdicţia de a-şi exercita profesia de ofiţer de poliţie la SPCRPCIV Giurgiu.

Procurorii anticorupţie îl acuză că, în perioada 5 noiembrie - 14 decembrie 2015, în calitatea de ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar-şef şi şef al serviciului respectiv, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunţător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine.

”La 22 decembrie 2015, Predescu a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane. În iulie 2016, el a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi, în acest scop. La 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto', se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că, în perioada august - septembrie 2015, Mihail Predescu, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

×
Subiecte în articol: examen auto permis auto

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close