Antena 3 CNN Actualitate Șef de la Permise, 20.000 de euro mită într-o singură zi. Și procurorii DNA au fost uimiți

Șef de la Permise, 20.000 de euro mită într-o singură zi. Și procurorii DNA au fost uimiți

Membrii grupării infracţionale care vindea permise auto la Suceava încasau într-o singură zi chiar şi 20.000 de euro, susțin procurorii DNA.

Șef de la Permise, 20.000 de euro mită într-o singură zi. Și procurorii DNA au fost uimiți
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    27 Noi 2020   •   17:45

Serviciul Teritorial Suceava al DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 şi 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpaţi în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatricularea autoturismelor.

Anchetatorii susţin că în anumite zile, în funcţie de numărul de candidaţi care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.

„În marea majoritate a situaţiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiaşi zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu 'albirea banilor'. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obţinute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziţiona diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuţ fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piaţa neagră a schimbului ilegal de valută”, transmit anchetatorii, prin intermediul unui comunicat, potrivit Adevărul.

Grupul infracţional nu se temea că va fi prins pentru că ar fi beneficiat de protecţie de la nivel înalt. Martin Mihail, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, ar fi fost cel care asigur protecţie juridică activităţii infracţionale de corupţie.

Martin Mihail ar fi divulgat nformaţii la care avusese acces în virtutea atribuţiilor, informaţii menite să îl favorizeze pe Radu Obreja, fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava

„La data de 18 august 2020, ofiţerul de poliţie Martin Mihail ar fi pretins, printr-un intermediar, de la şeful Compartimentului permise Obreja Radu Ionuţ, un autoturism de teren, iar la data de 8 noiembrie 2020 ar fi şi primit autoturismul, cu titlu gratuit, în schimbul omisiunii sesizării din oficiu şi furnizarea unor informaţii nedestinate publicităţii cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu.

Conduita ofiţerului l-ar fi pus la adăpost pe şeful compartimentului permise şi pe complicii săi de o eventuală răspundere penală pentru activitatea infracţională de corupţie desfăşurată în legătură cu permiselor de conducere”, se mai arată în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: mita permise
Parteneri
Câţi bani poţi împrumuta rudelor sau prietenilor fără să încalci legea
x close