Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei de Frontieră ar putea fi demis în scandalul fugii lui Cătălin Cherecheş

Şeful Poliţiei de Frontieră ar putea fi demis în scandalul fugii lui Cătălin Cherecheş

Victor Ştefan Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, ar urma să fie demis din funcţie după ce Cătălin Cherecheș a fugit din ţară pe la Vama Petea, folosind actele unei rude.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2023   •   17:15

Ministrul de Interne va lua această decizie în cursul zilei de astăzi, spun surse apropiate Guvernului. Deja, informația a fost adusă la cunoștința premierului Marcel Ciolacu.

Premierul a încuviințat această decizie, deci șeful poliției de frontieră riscă să fie demis după fuga din țară a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, o fugă care s-a petrecut chiar înainte de a fi condamnat și pe sub ochii polițiștilor de frontieră.

Asta în condițiile în care primarul Cătălin Cherecheș a prezentat la trecerea frontierei un act de identitate falsă.

Citeşte şi: Avocatul lui Cătălin Cherecheş: "Îl sfătuiesc să se predea" | Noi detalii din dosarul mitei pentru un judecător 

Cătălin Cherecheş a fugit din ţară folosind identitatea unui nepot, prin Vama Petea 

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la închisoare, a fugit din ţară în ziua sentinței folosindu-se de identitatea nepotului său, cu care seamănă foarte bine.

Acesta este dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

Deşi se afla sub control judiciar şi nu avea voie să părăsească teritoriul României, Cătălin Cherecheş a fugit din ţară cu un taxi, folosind identitatea nepotului său. El a ieşit din ţară, prin Vama Petea, în Ungaria, ieri dimineaţă, la ora 07.49.

Victor Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră, a explicat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că primarul din Baia Mare a prezentat un document de identitate real la ieşirea din ţară, respectiv cartea de identitate a nepotului său, cu care acesta seamănă foarte bine.

Totuşi, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a declarat că agentul care nu l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheş şi i-a dat voie să treacă graniţa în Ungaria este cercetat disciplinar.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close