Antena 3 CNN Actualitate România mai are de lucrat la PNRR, anunță șefa Comisiei Europene

România mai are de lucrat la PNRR, anunță șefa Comisiei Europene

România mai are de lucrat la capitolul combaterea schimbărilor climatice, pentru adoptarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, spune şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

România mai are de lucrat la PNRR, anunță șefa Comisiei Europene
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    13 Aug 2021   •   09:19

”Am primit planul de redresare al României la 31 mai. În prezent este în curs de evaluare, în baza criteriilor clare stabilite în regulamentul Next Generation EU. În special în ceea ce privește obiectivele verzi, planul trebuie să aloce cel puțin 37% din finanțare acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice și trebuie să respecte principiul de a nu prejudicia în mod semnificativ mediul.

Suntem mulțumiți de colaborarea foarte bună cu autoritățile române și sper că vom fi în măsură să aprobăm planul cât mai curând.”, a declarat Ursula von der Leyen, pentru Calea Europeană.

Șefa Comisiei Europene, mesaj direct pentru țara noastră

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, așteaptă ca autoritățile române să ia măsuri în ceea ce privește deșeurile și calitatea aerului din București.

“Am inițiat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor pentru a ne asigura că România respectă normele europene în aceste sectoare importante, care au un impact direct asupra calității vieții oamenilor și asupra sănătății acestora. Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile, precum și privind calitatea aerului în București“, a declarat Ursula von der Leyen pentru caleaeuropeana.ro.

×
Subiecte în articol: PNRR Ursula von der Leyen
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close