Antena 3 CNN Actualitate Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Iun 2014   •   13:11
Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată Antena 3, dar şi pe mai mulţi jurnalişti de la postul de televiziune - Mihai Gâdea, Radu Tudor, Mugur Ciuvică, Răzvan Savaliuc şi Bianca Nae.

Acţiunea a fost depusă azi la Judecătoria sectorului 1.

Laura Codruţa Kovesi cere postului nostru şi mai multor jurnalişi Antena 3 daune de 250.000 de euro. 

Kovesi spune că, imediat după ce Bercea Mondial a declarat ca i-ar fi dat mită o sumă de bani, s-au făcut mai multe afirmaţii nereale care i-au prejudiciat imaginea. 

Plângerea nu a fost încă înregistrată şi nu i s-a acordat un termen pentru soluţionare, astfel că rămâne de văzut ce sesizări face Kovesi în actul respectiv şi care sunt nemulţumirile sale.
 
Radu Tudor: Dacă Kovesi se identifică cu DNA, are o mare problemă

Jurnaliştii vizaţi de acţiunea Laurei Codruţa Kovesi spun că niciodată, în emisiunile Antenei 3, nu s-a discutat despre viaţa personală a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În momentul în care voi şti pentru ce doamna Kovesi îmi menţionează numele, răspund atunci. Dacă doamna Kovesi se identifică cu DNA, are o mare problemă. Antena 3 a dezvăluit lucruri grave pe care DNA le face de patru ani în protejarea familiei prezidenţiale", a spus, miercuri, Radu Tudor, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mai mult, acuzaţia de mită a fost formulată de Bercea Mondial, nu de postul nostru de televiziune, spune jurnalistul.

"În privinţa chestiunilor personale, abia aştept să văd ce spune Kovesi în legătură cu persoana mea. Niciodată nu am făcut afirmaţii în legătură cu viaţa personală a doamnei Kovesi, este treaba dânsei ce face în apartamentul pe care îl deţine de la statul român. (...) Fie face o confuzie gravă, fie face denunţ calomnios şi asta va avea consecinţe în instanţă", a adăugat Radu Tudor.

Adi Ursu: Kovesi cere 250.000 de euro de la Antena 3, exact suma care ar fi ajuns la Mircea Băsescu pentru traficul de influenţă? Superb

Jurnalistul Adrian Ursu a comentat, amuzat, suma pe care Kovesi o cere drept daună de la Antena 3, făcând o paralelă cu cazul Bercea-Băsescu.
 
"Kovesi cere 250.000 de euro, exact suma care ar fi ajuns la Mircea Băsescu pentru traficul de influenţă? 250.000 de euro cere de la Antena 3? Superb. Mă bucur că apelează la justiţie pentru a-i repera onorarea, dar ani de zile a ţinut departe de justiţie dosarul Bercea-Băsescu", a spus Adi Ursu, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus joi, înainte de a fi audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz. 

 
VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Antena 3
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close