Antena 3 CNN Actualitate Şefa FMI, impresionată de Bucureşti: Mi-a adus aminte de oraşul meu natal, Paris

Şefa FMI, impresionată de Bucureşti: Mi-a adus aminte de oraşul meu natal, Paris

Şefa FMI, impresionată de Bucureşti: Mi-a adus aminte de oraşul meu natal, Paris
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Iul 2013   •   12:53

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, aflată pentru prima dată în România, s-a arătat impresionată de "frumuseţea oraşului" Bucureşti, despre care a spus că îi aminteşte de oraşul natal, Paris.

"Am fost uluită de frumuseţea oraşului. Mi s-a spus că Bucureşti este "Micul Paris". (...) Mi-a adus aminte de oraşul meu natal, de Paris", a afirmat Christine Lagarde, la începutul unui discurs pe tema economiei României, la sediul BNR.

"Ceea ce eu consider impresionant nu este doar că România face parte din Uniunea Europeană, ci cât de profund de ataşaţi sunt (cetăţenii ei - n.r.) că sunt români şi europeni în acelaşi timp", a mai spus Lagarde.

Directorul general al FMI se află în România, luni şi marţi, iar miercuri, o misiune a Fondului va veni la Bucureşti pentru discuţii privind un nou acord de împrumut cu România.
   
Cel mai recent acord al României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri, după o înţelegere de tip stand-byde circa 13 miliarde de euro semnată în 2009 şi finalizată în 2011.
   


×
Subiecte în articol: paris
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close