Antena 3 CNN Actualitate Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre judecătorii "puși cu mâna" în cazul dosarelor cu condamnări răsunătoare

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre judecătorii "puși cu mâna" în cazul dosarelor cu condamnări răsunătoare

Șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, despre judecătorii "puși cu mâna" în cazul dosarelor cu condamnări răsunătoare
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Feb 2019   •   20:57

Șefa ÎCCJ a negat, luni, la "Punctul de Întâlnire" că ar fi existat judecători "puși cu mâna" în cazul dosarelor în care s-au dat condamnări răsunătoare.

"Acest lucru este imposibil. 'Pus cu mâna înseamnă ca cineva să intre într-un anumit dosar pentru că așa vrea el sau un președinte îi spune el 'dom'le, în secunda asta intri tu în acel dosar' - ori acest lucru nu se poate întâmpla. Singurul lucru care se poate întâmpla este ca într-adevăr schimbarea membrilor unui complet de judecată sî fie realizată printr-o hotărâre a colegiului de conducere și eu din câte îmi amintesc, dacă este vorba despre cazul la care vă referiți dvs., despre asta a fost voba - despre o hotărâre a colegiului de conducere prin care s-a schimbat componența completului.

Dar, lucrurile nu s-au întâmplat numai atunci - și acum se mai întâmplă ca prin hotărâri ale colegiului de conducere, din motive întemeiate - pensionare, imposibilitate temporară de prezentare - să se schimbe componența inițială a completului. Am auzit de judecători 'puși cu mâna și la ÎCCJ. Că ar fi vorba despre președintele Înaltei Curți și despre vicepreședintele Înaltei Curți. Sunt atât de multe legende urbane și în justiție, nu numai în societatea românească și atât de mult lumea judecă și interpretează fără să aibă curiozitatea nicio clipă să citească textul de lege", a spus Cristina Tarcea.

Cristina Tarcea susține că OUG 7/2019 vine să schimbe din nou situația completurilor de 5 de la Înalta Curte ceea ce va duce la noi probleme.

 

×
Subiecte în articol: Cristina Tarcea Punctul de întâlnire
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close