Antena 3 CNN Actualitate Şefa ICCJ, despre acuzaţiile lui Bercea Mondial: Aceste lucruri nu mă intimidează, ci mă întăresc

Şefa ICCJ, despre acuzaţiile lui Bercea Mondial: Aceste lucruri nu mă intimidează, ci mă întăresc

Şefa ICCJ, despre acuzaţiile lui Bercea Mondial: Aceste lucruri nu mă intimidează, ci mă întăresc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2014   •   19:58
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătoarea Livia Stanciu, a declarat că acuzaţiile făcute joi de Bercea Mondial reprezintă atacuri grave la adresa independenţei Justiţiei, însă aceste lucruri nu o intimidează, ci o întăresc.
 
Bercea Mondial a spus joi, din duba care îl ducea la audieri la DNA, că ar fi dat bani pentru preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, şi şeful DNA, Codruţa Kovesi. Bercea a mai spus că nu speră să mai primească înapoi aceşti bani şi că se aşteaptă ca în acest caz să fie condamnat.

Întrebat ce i-a promis Mircea Băsescu, Bercea a răspuns: "Mi-a promis Livia Stanciu. Avem date despre Livia Stanciu".
 
"CSM, aşa cum prevede legea, a avut reacţia şi a ieşit cu acel comunicat de presă. A sesizat corect şi din oficiu. Eu intenţionam să fac o cerere pentru apărarea reputaţiei profesionale şi pentru apărarea independenţei Justiţiei. Atacul este la independenţa Justiţiei, la adresa instituţiei pe care o reprezint şi la adresa mea ca persoană", a declarat Livia Stanciu.
 
Ea a mai apreciat că "este inadmisibil ce se întâmplă, iar afirmaţiile făcut sunt de o gravitate extraordinară". 

Declaraţiile şefei ICCJ au fost prezentate vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a fost reţinut, joi seară, de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close