Antena 3 CNN Actualitate Șefa ÎCCJ: În momentul în care am auzit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine

Șefa ÎCCJ: În momentul în care am auzit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine

Șefa ÎCCJ: În momentul în care am auzit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Feb 2019   •   21:17

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat luni, că a fost extrem de șocată când a aflat de existența unui protocol între ICCJ și SRI.

"În momentul în care am descoperit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine - la orice mă așteptam, numai la asta nu. Și am respirat într-un fel ușurată când am văzut că este din 2009.

Despre el nu vă pot spune prea multe, pentru că așa cum știți există probabil în desfășurare o urmărire penală și până când nu aflăm ce e cu el, e semnat, nu e semnat, e falsă, nu e falsă semnătura, nu putem specula pe tema asta și nici nu putem specula asupra efectelor eventuale pentru că în funcție de soluția care se va în materie penală urmează a se aprecia și cu privire la efectele acestora", a spus Cristina Tarcea, la "Punctul de Întâlnire".

Tarcea a adăugat că judecătorii aşteaptă motivarea deciziei luate de Curtea Constituţională în legătură cu protocoalele.

"Recent, Curtea Constituţională a dat o decizie tot pe conflict de constituţionalitate. Este vorba de protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI. (...)

Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei Curţii Constituţionale şi pentru protocolul din 2009 şi pentru protocolul din 2016, pentru că în funcţie de motivare şi de rezolvarea unor probleme de drept, pe care o va da Curtea Constituţională, vom şti şi noi în instanţă ce să facem. Se pune problema nulităţilor, dacă sau nu intervine nulitatea, ce fel de nulitate: este relativă, este absolută", a precizat Cristina Tarcea, la "Punctul de Întâlnire".

×
Subiecte în articol: Cristina Tarcea Punctul de întâlnire

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close