Antena 3 CNN Actualitate Șefa ÎCCJ rupe tăcerea. Adevărul despre întâlnirea ”pe întuneric” cu președintele CCR

Șefa ÎCCJ rupe tăcerea. Adevărul despre întâlnirea ”pe întuneric” cu președintele CCR

Șefa ÎCCJ rupe tăcerea. Adevărul despre întâlnirea ”pe întuneric” cu președintele CCR
Sursa foto: foto: captura Antena 3
25 Feb 2019   •   20:17

Președinta Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a dezvăluit, luni, la "Punctul de Întâlnire" ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul întâlnirii "pe întuneric" cu președintele CCR, Valer Dorneanu, despre care a vorbit la începutul lunii februarie.

Tarcea preciza atunci că discuția a fost despre decizia CCR privind completurile de 5 judecători și că a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră.

"Nu am făcut întâmplător acea afirmație. Întâlnirea nu a avut loc la CCR - a avut loc la o facultate de drept din București și a avut loc la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament. (...)

Nu eu am simțit nevoia să mă întâlnescu cu domnul președinte Dorneanu. Am fost sunată - sigur, îl și cunosc pe domnul președinte și am o părere extrem de bună despre dânsul. (...) În prima parte a întâlnirii era vorba despre o conferință pe care urma Curtea Constituțională să o organizeze, iar domnul președinte mi-a comunicat că unul dintre participanții la acea conferință i-a trimis o scrisoare în care își exprima dorința ca doamna prim-ministru, doamna Stanciu și eu să nu participăm la acea conferință. I-am comunicat că oricum obligațiile de la serviciu mă împiedicau să particip la acea conferință", a spus Tarcea.

Cristina Tarcea afirmă că ea a discus discuția legată de decizia CCR privind completurile de 5 judecători.

"Eu am deschis discuția pentru că, nu știu dacă va mai aduceți aminte, noi imediat după ce Curtea Constituțională a pronunțat acea decizie am procedat la tragerea la sorți.

Și eram acuzați că trebuia să așteptăm motivarea CCR. Era nu numai o curiozitate profesională, era și o dorință de a primi o confirmare 'am făcut bine - nu am făcut bine/ ne-am grăbit - nu ne-am grăbit'", a spus Cristina Tarcea.

Șefa ÎCCJ a spus că președintele CCR Valer Dorneanu a asigurat-o ca a apreciat demersul de a trage la sorți completurile imediat după decizia Curții Constituționale.

 

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close