Antena 3 CNN Actualitate Șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și miniștrii Economiei și Energiei, convocați de Nicolae Ciucă, în criza prețului la carburanți

Șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și miniștrii Economiei și Energiei, convocați de Nicolae Ciucă, în criza prețului la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat astăzi la Guvern pe șefa ANAF, șeful Consiliului Concurenței, șeful ANPC și Ministrul Economiei, pentru a discuta despre prețurile crescute la carburanți.

Șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și miniștrii Economiei și Energiei, convocați de Nicolae Ciucă, în criza prețului la carburanți
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    10 Mar 2022   •   08:33

Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

La şedinţa programată pentru ora 9,30, la Palatul Victoria, vor participa, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Premierul își dorește să discute pe tema creșterilor exagerate ale prețului carburanților, care au declanșat un val de isterie în rândul șoferilor din toată țara, în ultimele 24 de ore.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinăriile din România

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la benzinării, după ce șoferii au format cozi uriașe la stațiile de alimentare din Arad, Bihor, Timişoara, Constanţa, precum şi în multe alte oraşe.

"Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă", a transmis Nicolae Ciucă care a anunţat demararea unor controale ample la stațiile de alimentare cu carburant din România. 

Decizia a venit după ce mai mulţi șoferi au făcut publice preţurile record practicate de o benzinărie din Beiuş, deținută de o companie locală, parteneră cu lanțul Mol.

Luați prin surprindere de creșterile bruște de preţ oamenii s-au grăbit să alimenteze formând cozi și pe mai mult de 100 de metri pentru a mai putea prinde un preţ bun la benzină şi motorină.

La unele benzinării din judeţul Bihor, prețul la carburant a ajuns şi la 9 lei/litru. În câteva minute, spun șoferii, preţul a atins apoi o valoare record de 11.10 lei/ litru. Vorbim despre o companie privată locală, nu despre un distribuitor la nivel naţional.

În paralel ministrul Energiei, Virgil Popescu, face un apel la calm şi dă asigurări că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării.

"România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți.

Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI", scrie Virgil Popescu, ministrul Energiei pe pagina sa de socializare. 

Şoferii: "Nu mai ocoliți subiectul. Răspundeți la problema prețului"

Anunțul a produs vâlvă în rândul internaților care acuză autorităţile că nu au prevăzut măsuri. 

"Românii stau la coada din cauza majorări prețurilor nu din lipsa de stoc. Nu ați făcut nimic pentru reducerea prețurilor la gaze, electricitate și combustibil", spune cineva. 

"Toată lumea a înțeles că sunt suficiente stocuri...răspundeți la problema prețului. Nu mai ocoliți subiectul. Lumea stă la coadă din cauza preturilor, nu alte cele. Omul înțelege şi scumpirea, dar nu în acest hal. Statul nu a făcut niciodată nimic pentru poporul român, doar să îl pape până la piele. Asta e România!", mai spune cineva.

"Păi și vindeți din stoc cu 10 lei litrul, sunteți normali? Mie nu mi se pare...", mai spune un şofer.

"Nu se poate așa ceva, nu se poate. Ne mai umiliți mult? Să ne așteptați să venim în armată. Incredibil", mai spune revoltat un alt şofer. 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close