Antena 3 CNN Actualitate Șefi din Poliție, suspecți în dosarul crimelor de la Onești

Șefi din Poliție, suspecți în dosarul crimelor de la Onești

Șefi din Poliție sunt urmăriți penal pentru dubla crimă comisă de Gheorghe Moroșan în apartamentul pe care l-a deținut o vreme în Onești, după șase ore în care poliția a stat în fața blocului.

Șefi din Poliție, suspecți în dosarul crimelor de la Onești
Șefi din Poliție, suspecți în dosarul crimelor de la Onești
de Carmina Pricopie    |    10 Noi 2021   •   13:22

Patru șefi de poliție sunt urmăriți penal în acest moment de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. Acestora le-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect pe care o au în acest dosar.

Gheorghe Moroșan a fost trimis în judecată, însă aspectele care vizau modul în care poliția a intervenit la acea vreme sunt cercetate acum.

Acuzația care li se aduce celor patru este de abuz în serviciu pentru că, spun procurorii, „nu și-au îndeplinit ori și-au îndeplinit în mod defectuos obligațiile profesionale de desfășurare a activităților de negociere  și de asigurare a intervenției pentru eliberarea victimelor luate ostatice de către Gheorghe Moroșan și desfășurarea activităților de imobilizare sau neutralizare a lui, pasivitate. care a avut drept consecință privarea de libertate a celor două victime pe o perioadă de aproximativ șase ore precum și uciderea acestora de către agresorul înarmat”.

Gheorghe Moroșan, criminalul din Oneşti care a ucis doi muncitori

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori tineri şi i-a torturat. Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp, iar a doua a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

„La data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament (nr. 11) se efectuează lucrări de renovare, soţii M.G. şi M.A. au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil”, susţin procurorii.

Conform acestora, bărbatul a cumpărat dintr-un magazin din Oneşti 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, acesta a luat cu el, de acasă, un cuţit, iar asupra lui au fost găsite, după săvârşirea faptei, şi două spray-uri piper.

Inculpatul a intrat în apartamentul în care se aflau cei doi muncitori, angajaţi ai firmei care avea în proprietate locuinţa, pe care i-a ameninţat şi i-a legat cu clemele din plastic. Apoi, a încuiat uşa, folosind cheile ce se aflau în ială.

„La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Inculpatul M.G. a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Când una dintre victime l-a lovit cu piciorul pe inculpat, acesta a început să îi agreseze pe cei doi cu cuţitul.

„În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit”, susţin procurorii.

După ce au constatat că inculpatul a agresat victimele, poliţiştii au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

„În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână. După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare”, se arată în comunicatul Parchetului.

 

×
Subiecte în articol: poliție Onesti crime
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close