Antena 3 CNN Actualitate Şefii Jandarmeriei audiaţi la DNA în dosarul orelor suplimentare fictive: ”Sunt chestiuni tehnice”

Şefii Jandarmeriei audiaţi la DNA în dosarul orelor suplimentare fictive: ”Sunt chestiuni tehnice”

Audieri importante, joi, la DNA. Şeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, dar şi foştii şefi, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile şi generalul Constantin Florea sunt chemaţi pentru lămuriri în ancheta orelor suplimentare fictive.

Şefii Jandarmeriei audiaţi la DNA în dosarul orelor suplimentare fictive: ”Sunt chestiuni tehnice”
de Dana Musceleanu    |    24 Sep 2020   •   09:51

UPDATE: Şeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, a afirmat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu ia în calcul să îşi dea demisia.

„Nu iau în calcul acest aspect pentru că nu se impune în acest caz”, a declarat Enescu, întrebat despre o eventuală demisie de la şefia Jandarmeriei.
El a precizat că cercetările continuă şi „se va face lumină” în acest caz.

„Am discutat cu domnul procuror de caz. Cercetările în caz continuă şi se va face lumină. Îmi doresc ca să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situaţie benefică nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituţional. Voi da tot concursul şi instituţia, şi eu personal ca să se facă lumină în acest caz. Nu am nicio intenţie de a ascunde adevărul sau de a ascunde alte situaţii care pot conduce la clarificarea acestui caz”, a precizat Enescu.

Ionuţ Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, a declarat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că a fost audiat în calitate de suspect.

"Suspect. Se fac mai multe verificări. Nu vă pot spune mai multe detalii, întrucât este urmărirea penală în curs. Cu privire la mine, doar am făcut o cerere privind decontarea orelor suplimentare prevăzute de lege, aprobată de domnul şef", a declarat Sindie.

Acuzați că și-au pontat 900 de ore suplimentare şi au creat un prejudiciu de peste 80.000 de lei, Bogdan Enescu, Catalin Sindile si Constantin Florea trebuie să dea explicații în acest caz controversat.

Cei trei capi ai jandarmeriei  au fost făcuţi suspecţi în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne, dupa ce și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei.

Colonelul Enescu susţine că e nevinovat

Într-o intervenţie la Antena3, colonelul Enescu a declarat că nu a fost citat la DNA şi că nu şi-a pontat nicio oră în plus, e o anchetă în curs şi lasă procurorii să facă verificările necesare. Mai mult, acesta a mai spus că a muncit mult mai multe ore suplimentare decât cele 900 pentru care este anchetat.

"Am spus că sunt chestiuni tehnice asupra cărora nu vreau să mă pronunț. E ok? Nu știu de ce vă îngrămădiți așa...”, a spus Enescu.

De asemenea, întrebat dacă ia în calcul să își dea demisia de la șefia Jandarmeriei Române, a răspuns: "Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații (...) Vă mulțumesc pentru interesul pe care îl acordați acestui caz”.

Amintim că Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat în iulie verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi, apoi, a sesizat DNA.

Enescu şi colegii săi de dosar au fost puşi sub urmărire penală pentru infracţiunea de uzurpare a funcţiei din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancţionarea faptelor de corupţie.

×
Subiecte în articol: DNA jandarmerie
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close