Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANPC arată cum are loc furtul din facturile de energie şi gaze. Milioane de români au primit calculaţia aşa

Şeful ANPC arată cum are loc furtul din facturile de energie şi gaze. Milioane de români au primit calculaţia aşa

Șeful ANPC face demonstrația furtului din facturi la energie, mai ales că milioane de români au rămas cu facturile greșite. Iată ce a descoperit dintr-o factură.

Şeful ANPC arată cum are loc furtul din facturile de energie şi gaze. Milioane de români au primit calculaţia aşa
de Claudia Popovici    |    01 Feb 2022   •   18:01

Șeful ANPC a transmis furnizorilor de energie din România să găsească o modalitate ca facturile emise să fie „pe înțelesul tuturor”.

Mai mult, oficialul are în vedere elaborarea unui document din care să reiasă că obligativitatea de citire a contoarelor revine, în primul rând, consumatorului, dar şi mențiunea că există situaţii în care acest lucru nu poate fi realizat „fie din rațiuni date de vârstă, fie de pregătire”.

Solicitările vin in urma analizei unei facturi, acolo unde după compensare furnizorul a calculat un consum estimat, fără a avea la baza indexul dat de consumator. Iată exemplul explicat de șeful ANPC.

"Facturile acestea sunt de ordinul milioanelor şi au fost emise greșit"

„Ceea ce vreau să vă arăt este dat de faptul că la momentul la care s-a emis această factură în valoare de 820 de lei. În urma aplicării unui consum estimat de furnizorul de utilități acesta a fost nevoit să emită o nouă factură cu suma de aproape 600 de lei pentru că, consumatorul final nu trimisese indexul.

Noi permanent vom ruga consumatorii să participe activ la modul în care facturile sunt transmise.

Ţine şi de dânșii pentru a transmită indexul dar ţine şi de operatori economic să verifice la trei luni să verifice.

Facturile acestea sunt de ordinul milioanelor şi au fost emise greșit. Autoritatea a aplicat sancțiuni pentru toate aceste abateri", a spus preşedintele ANPC Horia - Miron Constantinescu. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close