Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANPC, după un control în pieţele din Bucureşti: "Falșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie"

Şeful ANPC, după un control în pieţele din Bucureşti: "Falșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie"

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dezvăluit adevărul despre merele românești din piețele din Bucureşti. Iată ce a descoperit în urma unui control.

Şeful ANPC, după un control în pieţele din Bucureşti: "Falșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie"
Sursa foto: Captură video Facebook Horia Constantinescu
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2023   •   23:25

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a efectuat recent un control în piețele din Bucureşti, acolo unde a descoperit adevărul despre fructele şi legumele scoase la vânzare de falșii "producători".

În imaginile surprinse la o tarabă se aude cum o femeie dă asigurări că merele vândute de ea sunt românești.

În fapt, merele erau etichetate a fi din România (n.r. Golden Românesc Extra, Bot de iepure de Voinești), dar vânzătoarea a recunoscut că, de fapt, fructele nu erau din producție proprie, ci marfă adusă din afara României.

 - „Golden Românesc Extra. Dar tocmai mi-ați spus că nu e românesc“, spune şeful ANPC

„Scrie, dar nu e“, răspunde vânzătoarea șefului ANPC.

Imaginile postate pe reţele sociale au stârnit revolta internauţilor. 

"aşa e şi la roșii, castraveți. fac ei legume in aprilie când le-a zburat vijelia solarele",

"ar trebui favorizați țăranii români care cu adevărat au producții proprii,nu samsarii din piețe din România",

"Părinții mei sunt producători de usturoi. nu au loc în piețe de mafioți. prefera să le vândă angro decât să stea la piata unde poliția se ia de ei"

"trebuie puse case de marcat și în piața și o să le mai treacă pofta de 'producător'",, sunt doar câteva din opiniile internauţilor.

@horiaconstantinescuanpc

Falșii producători distrug ce-a mai rămas din leguma și fructa de curte așa cum le știam în copilărie

♬ original sound - Horia Constantinescu

ANPC, amenzi uriașe după ce a controlat două piețe din Bucureşti

”În unele dintre piețele verificate, cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole, la finalul căreia te poți considera norocos dacă nu ai pățit nimic. Gropile de pe alei, aplecătorile ruginite și pline de crăpături, tarabele dezmembrate și mizeria, toate reprezintă un real pericol pentru cei ce doresc să își facă cumpărăturile cât mai aproape de ceea ce demult erau producătorii români.

Înconjurați de bișnițarii anilor 2000, adevărații producători bat în retragere. Aflăm de la escrocul de tarabă că avem struguri de primăvară și mere de iarnă.  Certificatele acestora fiind niște falsuri grosolane! Continuăm!”, a declarat Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

×
Subiecte în articol: mere şeful ANPC Horia Constantinescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close