Antena 3 CNN Actualitate Șeful ANPC, față în față cu ministrul Agriculturii | Horia Constantinescu, despre ieftinirea alimentelor: "Mai multe lucruri bune se vor întâmpla"

Șeful ANPC, față în față cu ministrul Agriculturii | Horia Constantinescu, despre ieftinirea alimentelor: "Mai multe lucruri bune se vor întâmpla"

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a fost în platoul Antena 3 CNN, alături de ministrul Agriculturii Florin Ionuț Barbu, care a anunțat cum se va efectua ieftinirea alimentelor de bază la raft.

Șeful ANPC, față în față cu ministrul Agriculturii | Horia Constantinescu, despre ieftinirea alimentelor: "Mai multe lucruri bune se vor întâmpla"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    30 Iun 2023   •   15:47

Horia Constantinescu spune că are încrederecă lucrurile se pot alinia în sens constructiv, în așa fel încât, de la 1 august, consumatorii români să cumpere alimente de bază mai ieftine din magazine.

"Guvernul României, împreună cu retailerii, cu procesatorii, cu distribuitorii s-au așezat la masă și au discutat constructiv cum pot plafona adaosurile aplicate alimentelor de bază.

Aș pleca de la această teză, pentru că, în cascadă, mai multe lucruri bune se vor întâmpla, în sensul că și concurența acestor alimente, în loc să majoreze prețurile, va fi nevoită să le aducă cât mai aproape de prețurile acestor alimente.

Înțeleg, în felul acesta că nu producătorii sunt cei care vor deconta aceste măsuri și vor avea și ei libertatea să se alinieze competitivității, în așa fel încât să poată furniza în continuare materiile prime pentru aceste produse.

Nu suntem însărcinați noi cu verificarea, dar vom fi acolo pentru a veghea la aceste măsuri și a ne asigura că aceste alimente se află, așa cum s-a discutat, în văzul consumatorilor, pentru a nu fi eventual ascunse în spatele altor alimente.

Sunt convins că la acest moment, atât timp cât marii retaileri și-au manifestat disponibilitatea de a participa la acest proiect, vor încuraja comercializarea acestor alimente.

Suntem la acest moment undeva într-o poziție în care cred eu că lucrurile se pot alinia în sens constructiv.", a spus Horia Constantinescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: şeful ANPC Horia Constantinescu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close