Antena 3 CNN Actualitate Şeful ANRE, Petre Lificiu, şi-a angajat doi nepoţi pe posturi de conducere

Şeful ANRE, Petre Lificiu, şi-a angajat doi nepoţi pe posturi de conducere

Şeful ANRE, Petre Lificiu, şi-a angajat doi nepoţi pe posturi de conducere
25 Mai 2010   •   16:39

Angajări pe bază de nepotism. Se practică, pe faţă, la Agenţia Naţională de Reglementare în Energie. Jurnalul Naţional dezvăluie, în ediţia de marţi, că preşedintele Petre Lificiu şi-ar fi adus, anul trecut, doi nepoţi la ANRE, pe care i-a făcut şefi. Şi neregulile nu se opresc aici.

Mai marii Agenţiei au tot felul de aranjamente cu afacerişti precum Ioan Nicolae, prin care controlează piaţa energiei după bunul plac.

ANRE a devenit casă bună pentru rudele celor din conducere. Jurnalul Naţional scrie că în 2009, şeful institiţiei, Petre Lificiu a angajat 2 nepoţi cărora le-a oferit imediat posturi de conducere.

Este vorba de Alexandru Ştefănescu şi Laurenţiu Gîdei, ultimul dintre ei având pregătire de instructor de dans.

?Tot anul 2009 Lificiu a făcut presiuni pe salariaţi şi s-a chinuit să-l facă şef, deşi regulamentele ANRE nu permiteau persoanelor fără studii superioare să ocupe funcţii de conducere. Într-un final, (...) i s-a găsit şi acestuia un post de şef birou" au povestit surse citate de Jurnalul Naţional.

Unul dintre nepoţii lui Lificiu a plecat însă de la ANRE în urma unui conflict cu angajaţii. Însă nu înainte de a încasa prime de peste 2000 de euro lunar - scrie Jurnalul Naţional.

Instituţia e nevoită acum să facă reduceri de personal, pentru că nu îi mai ajung banii de salarii.

Jurnalul Naţional mai scrie că ANRE e mână în mână cu omul de afaceri Ioan Nicolae. Iar profitul combinatelor chimice deţinute de acesta e susţinut din buzunarul populaţiei.

Experţi ai Agenţiei de Reglementare în Energie susţin că gazele se scumpesc cu 10%. Măsura se impune după ce statul a decis să ofere subvenţii producătorilor de îngrăşăminte chimice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ANRE nepoti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close