Antena 3 CNN Actualitate Şeful APIA, arestat pentru mită, a mers în vacanţă în SUA cu denunţătorul

Şeful APIA, arestat pentru mită, a mers în vacanţă în SUA cu denunţătorul

Şeful APIA, arestat pentru mită, a mers în vacanţă în SUA cu denunţătorul
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    14 Sep 2011   •   08:33

Apar amănunte surprinzătoare în cazul şefului APIA Dolj, Sergiu Drăgancea. Acesta ar fi cerut mită o vacanţă în Statele Unite ale Americii unde a mers împreună cu denunţătorul. Pe tot parcursul excursiei, fermierul, care a făcut plângerea la DNA, ar fi plătit cumpărăturile invitatului.

Şeful APIA Dolj i-a cerut unui fermieri, la finalul anului trecut, suma de 25.000 de euro pentru o parte din subvenţiile primite de agricultor de la stat. Deoarece bărbatul nu avea banii, directorul i-a cerut să îi plătească o excursie.

"I-a dat acestuia aproximativ 3.600 dolari pentru plata excursiei, în care au plecat împreună, la data de 10.01.2011. La târgul agricol i-a mai plătit diverse cheltuieli efectuate de acesta, de aproximativ 500 dolari, şi i-a mai dat şi sume de bani în numerar, de aproximativ 2.000 dolari", potrivit Tribunalului Bucureşti.

În perioada imediat următoare, directorul ar fi făcut presiuni asupra denunţătorului, sub pretextul că a promis banii la Bucureşti.

Fermierul le-a spus procurorilor DNA că a început să îi dea bani şefului APIA încă din 2009. Înţelegerea viza subvenţii de la stat în valoare de 300.000 de euro pe care agricultorul dorea să le obţină prioritar pentru a plăti datorii către furnizori. Deoarece directorul nu s-ar fi ţinut de promisiune, bărbatul l-a denunţat. Sergiu Drăgancea a fost prins în flagrant când lua mită 10.000 de euro.

 



×
Subiecte în articol: mita arestat denuntator vacanţă
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close