Antena 3 CNN Actualitate Şeful CCA, Vasile Avram, şi afaceristul Sorin Ţerbea au fost arestaţi pentru 29 de zile

Şeful CCA, Vasile Avram, şi afaceristul Sorin Ţerbea au fost arestaţi pentru 29 de zile

Şeful CCA, Vasile Avram,  şi afaceristul Sorin Ţerbea au fost arestaţi pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Sep 2011   •   11:29
Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea. Instanţa a emis mandate pentru 29 de zile, informează Mediafax.

Avocaţii lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea au declarat recurs faţă de decizia Tribunalului Capitalei privind arestarea clienţilor lor, Curtea de Apel Bucureşti urmând să se pronunţe pe legalitatea mandatelor de 29 de zile emise în acest caz.

Ş
eful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF, sunt acuzaţi de dare, respectiv luare mită, după ce ar fi aranjat ca anumiţi arbitrii să fie delegaţi la meciurile echipei de fotbal din Târgu-Mureş, pentru această ediţie de campionat. Alte două persoane, angajaţi ai lui Sorin Ţerbea, au fost şi ele reţinute.

Potrivit unui comunicat emis de DNA. Vasile Avram este acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la Sorin Ţerbea, membru în Comitetul Executiv al FRF şi sponsor al clubului FC Târgu Mureş, 19.000 de euro, pentru a asigura arbitraje favorabile grupării ardelene în acest sezon.

"La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Tîrgu-Mureş - Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Târgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan", se arată în comunicatul DNA.

Scandalul a izbucnit, sâmbătă, când şeful arbitrilor, Vasile Avram, a fost luat de la birou cu mascaţii şi dus la sediul DNA pentru audieri. Anchetatorii au ridicat şase cutii cu documente şi o imprimantă din sediul CCA.

Într-o intervenţie telefonică la GSP TV, patronul Stelei, Gigi Becali, a spus că este pregătit să facă şi alte dezvăluiri incendiare despre fotbalul românesc la DNA.
 


 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vasile avram mita dare de mita
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close