Antena 3 CNN Actualitate Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat în libertate sub control judiciar

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat în libertate sub control judiciar

Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetat în libertate sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Antena 3
12 Feb 2014   •   19:22
UPDATE 19.20 - Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în libertate sub control judiciar.

Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. În perioada în care se va afla sub control judiciar, Cosma trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, să informeze cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de poliţie şi să nu părăsească România fără încuviinţarea prealabilă a procurorului, acesta având şi interdicţia de a deţine sau folosi arme.

Mircea Cosma e acuzat, împreună cu fiul său, Vlad Cosma, de trafic de influenţă.

Camera Deputaţilor va decide săptămâna viitoare dacă Vlad Cosma, care e deputat, va rămâne fără imunitate.



UPDATE 17.30
- Avocaţii lui Mircea Cosma au solicitat instanţei supreme cercetarea în libertate a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova sau, în cazul în care admite cererea procurorilor, să dispună măsura arestului la domiciliu, întrucât acesta are probleme cardiace grave şi ar urma să se opereze, arată surse judiciare ale Mediafax.

Avocaţii au precizat că înainte de începerea anchetei, situaţia medicală a lui Cosma impunea ca acestuia să-i fie montate stenturi.

Mircea Cosma a dat o declaraţie în faţa instanţei, în care a prezentat aspecte tehnice privind activităţile de administrare şi alte activităţi specifice ale Consiliului Judeţean Prahova.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă admite sau nu propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Mircea Cosma.

Ordonanţa de reţinere a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a expirat în această după amiază. Mircea Cosma a plecat de la instanţa supremă, însoţit de un cadru medical care îi ţinea o perfuzie, în jurul orei 15.50, înainte ca judecătorii să decidă cu privire la cererea de arestare.

Conform avocatului lui Cosma, ordonanţa de reţinere a expirat la ora 15.00, context în care acesta a fost scos din boxa acuzaţilor.

Preşedintele CJ Prahova a spus că, în opinia lui, situaţia în care se află a fost cauzată de "duşmănii".

Cosma a fost adus cu ambulanţa la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă pentru corupţie, el fiind însoţit de mai multe cadre medicale şi având o perfuzie la o mână.



Ambulanţa care l-a adus pe Mircea Cosma de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a fost internat marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce era transportat la arestul IPJ Prahova, a ajuns la ICCJ în jurul orei 12.00.

Mircea Cosma a fost reţinut marţi de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie l-au reţinut marţi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, pe Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Procurorii au cerut ICCJ şi arestarea preventivă a acestuia.

În dosarul în care a fost reţinut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Mircea Cosma este şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.



×
Subiecte în articol: Mircea Cosma vlad cosma
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close