Antena 3 CNN Actualitate "Şeful CNAS este copilul cuiva de sus. A distrus tot şi a rămas în funcţie", acuză preşedintele Asociaţiilor bolnavilor de cancer

"Şeful CNAS este copilul cuiva de sus. A distrus tot şi a rămas în funcţie", acuză preşedintele Asociaţiilor bolnavilor de cancer

"Şeful CNAS este copilul cuiva de sus. A distrus tot şi a rămas în funcţie", acuză preşedintele Asociaţiilor bolnavilor de cancer
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Feb 2012   •   17:35

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, l-a acuzat joi, la Antena 3, pe şeful CNAS, Lucian Duţă, că el este cel care a generat toate aceste neajunsuri în viaţa bolnavilor de cancer şi, în plus, a rămas încă în funcţie.

"Este copilul cuiva de sus (Lucian Duţă - n.r.), cineva îl iubeşte. El a generat toate aceste neajunsuri în viaţa pacienţilor. Toată lumea spune că acest om a distrus tot, dar el sfidează şi ne ignoră şi, în continuare, rămâne şi în funcţie", a declarat, joi, preşedintele FABC, Cezar Irimia, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Irimia a mai spus că, în prezent, circa 100.000 de bolnavi de cancer sunt în tratament continuu în România, iar numărul total al persoanelor care suferă de această boală necruţătoare ajunge la 500.000.



În urmă cu câteva zile, şeful FABC atenţiona, tot la Antena 3, că aproape 50.000 de români îşi pierd viaţa, în fiecare an, din cauza cancerului şi că au dispărut circa 40% din medicamentele necesare pentru tratamentul acesti boli.

Scandalul medicamentelor pentru bolnavii de cancer a fost dezbătut şi în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de miercuri seară. Întrebat de Mihai Gâdea despre lipsa cantităţilor necesare de morfină pentru tratarea pacienţilor, şeful CNAS, Lucian Duţă, a explicat că "singurei firme care făcea importul de morfină în România, nu i-a mai convenit să stea în ţara noastră în actualele condiţii de piaţă".

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA COMPLETĂ A EMISIUNII SINTEZA ZILEI

Federaţia Asociaţiei Bolnavilor de Cancer a atras atenţia că, în prezent, sunt aproximativ 10.000 de pacienţi înscrişi pe liste, în aşteptarea medicamentelor oncologice, fără de care viaţa lor este pusă în pericol.

Joi, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 750.000 lei pentru cumpărarea de urgenţă a medicamentelor morfinice necesare tratamentului bolnavilor de cancer.








×
Subiecte în articol: CNAS Lucian Duta medicamente
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close