Antena 3 CNN Actualitate Șeful DIICOT, Felix Bănilă, despre scandalul jandarmilor din curtea familiei Melencu: E o probă absolut necesară. Avem nevoie de ADN mitocondrial

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, despre scandalul jandarmilor din curtea familiei Melencu: E o probă absolut necesară. Avem nevoie de ADN mitocondrial

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, despre scandalul jandarmilor din curtea familiei Melencu: E o probă absolut necesară. Avem nevoie de ADN mitocondrial
Sursa foto: Sursă foto: captură Antena 3
27 Sep 2019   •   19:15

Felix Bănilă a dat explicații, în exclusivitate pentru Antena 3, după ce jandarmii au venit în curtea familiei Melencu pentru a o duce pe mama Luizei, cu forța, la sediul DIICOT. Șeful DIICOT susține că această probă este absolut necesară, iar această prelevare a probelor s-ar face de un personal specializat.

”După cum bine știți, am și comunicat. Noi am dispus o comisie rogatorie în SUA pentru a ne sprijini în efectuarea unei noi expertize de tip ADN printr-un procedeu care nu e omologat în România. Avem nevoie de probe de comparație pe care să le ridicăm de la mama Luizei. Este vorba despre un ADN mitocondrial pe care trebuie să îl recoltăm și așa cum s-a comunicat acest ADN se transmite pe linie maternă, doar de la mamă putem avea probe de comparație. Dumnelor nu înțeleg de ce se iau aceste măsuri.

A fost citată mama victimei pentru a se prezenta în fața organului de urmărire penală, să i se aducă la cunoștință de ce este nevoie de acest lucru și să o convingem despre necesitatea unei astfel de probe. Este o probă absolut necesară pentru a continua urmărirea penală pentru persoana suspectă Dumneai a refuzat să se prezinte prima dată, drept pentru care a fost citată să se prezinte a doua oară, iar pentru că nu s-a prezentat nici a doua oară, a fost trimisă o amendă. Acest mandat s-a dorit a fi pus în executare. Eu nu pot să mă implic în ancheta lor. Nu s-au dus într-un exercițiu de forță excesivă. La fața locului a fost trimis un ofițer de poliție judiciară, care este delegat de procurorii DIICOT să execute această activitate. Din păcate nu noi am fost cei care au anunțat presa. Presa s-a prezentat imediat.

Activitatea noastră trebuie desfășurată conform legii. Nu pot încălca nici ei legea. Personalul medical care s-a prezentat ca urmare a apelului de la 112 va preciza că e o problemă medicală, cei însărcinați pentru mandatul de aducere vor consemna în consecință.

Prelevarea de probe se va face de un personal specializat. De aceea e nevoie de prezența ei, într-un anume loc. Personalul acesta poate veni la sediul DIICOT.  Eu sunt sigur că se va găsi o soluție.”, a spus Bănilă pentru Antena 3.

Potrivit unor surse, ministrul Justiției a avut o discuție cu șeful DIICOT, după ce jandarmii au venit  în curtea familiei Melencu pentru a o duce pe mama Luizei, cu forța, la DIICOT. Ana Birchall i-a cerut lui Felix Bănilă să explice public situația.

×

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close