Antena 3 CNN Actualitate Șeful din Jandarmeria Română acuzat de cămătărie, arestat preventiv

Șeful din Jandarmeria Română acuzat de cămătărie, arestat preventiv

Șeful din Jandarmeria Română acuzat de cămătărie, arestat preventiv
04 Aug 2017   •   20:40

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, acuzat de cămătărie. 

Decizia nu este definitivă însă este executorie iar Marian Corcodel va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei. 

Procurorii DIICOT susţin că şeful Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, dădea bani cu camătă subordonaţilor săi, sumele ajungând şi la zeci de mii de euro, cu dobânzi cuprinse între 10 şi 20%. 

Marian Corcodel a fost reţinut de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi camătă. 

În acelaşi dosar, Octavian Cristescu, fost ofiţer DIPI, este cercetat sub control judiciar. 

La percheziţiile efectuate joi, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel şi în alte spaţii de la Baza de Administrare şi Deservire din cadrul IGJR foarte multe contracte de împrumut, atât în formă autentică, cât şi înscrisuri sub semnătură privată, dar şi agende şi notiţe deţinute de membrii grupării, pentru a avea o evidenţă strictă atât a debitorilor, cât şi a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă). De asemenea, în biroul lui Marian Corcodel au fost găsite sumele de 50.000 lei şi 55.000 euro. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: jandarmerie camatarie arestat preventiv
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close