Antena 3 CNN Actualitate Şeful DNA, Daniel Morar: Se fac presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely

Şeful DNA, Daniel Morar: Se fac presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely

Şeful DNA, Daniel Morar: Se fac presiuni politice în cazul ministrului Laszlo Borbely
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   14:29

Şeful DNA, Daniel Morar, acuză presiunile din partea politicienilor în cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely. Daniel Morar a condamnat public, la televiziunea naţională, presiunile asupra anchetatorilor din acest caz. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă.

Potrivit lui Daniel Morar, în dosarul ministrului Borbely există "forme de solidarizare care sunt condimentate cu afirmaţii făcute în necunoştinţă de cauză şi cu acuzatii la adresa procurorilor". Aceste afirmaţii pun presiune pe procuror, în conditiile in care instrumentarea unui astfel de caz este oricum dificilă, este de părere şeful DNA.

"Am văzut în ce constau declaratiilor de susţinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit. Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor", a declarat Morar.

"Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie, fără ca asta să-i impiedice să facă acuzaţii de genul "DNA este o instituţie abuzivă". Problema se pune atunci când acest climat pune presiune pe procuror, în condiţiile în care oricum instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificilă", a adăugat procurorul-şef al DNA.

 


Morar: M-am referit la declaraţiile lui Voicu, Kelemen şi Ponta

Ulterior, Daniel Morar a precizat că atunci când a vorbit de presiuni politice s-a referit la declaraţiile vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor şi la postarea pe blog a preşedintelui PSD Victor Ponta, informează Mediafax.

Potrivit şefului DNA, Mihai Voicu a spus că "DNA este ca Petrică cu lupul", o "instituţie necredibilă care aruncă bombe". De asemenea, şeful DNA a criticat afirmaţiile lui Kelemen Hunor care a susţinut că "DNA este o instituţie care distrige cariere şi că de cele mai multe ori s-a dovedit că acuzaţiile sunt false", precum şi postarea de pe blogul personal, făcută de Victor Ponta.

"Aceste declaraţii generează presiuni asupra procurorilor, presiunea este indiferent de efectul pe care-l are. Ne deranjează acuzele şi decalraţiile nereale cu privire la un caz", a spus şeful DNA.

"Nu există un caz Borbely, nu există o acuzaţie oficială adusă domnului Borbely", a menţionat Morar.



Kelemen Hunor: Am cerut doar să se verifice scurgerile de informaţii

Liderul UDMR a declarat că "nici un om politic şi nici o formaţiune politică nu se află în cazul ministrului Borbely."

"Apar scurgeri de informaţii peste tot în activitatea DNA. Eu nu am spus altceva decât că vom cere să se verifice aceste aspecte. Niciodată nu am văzut în procedura penală, o procedură privind scurgerile de informaţii. Astfel de scurgeri au distrus cariere politice", a declarat Kelemen Hunor pentru Antena 3.

Reprezentanţii UDMR au declarat joi seară că îi vor cere procurorului general al României o verificare a "scurgerilor de informaţii" din dosarul în care apare numele ministrului Laszlo Borbely, precum şi "oprirea procedurilor care s-au repetat în aceşti ani şi care nu pot fi acceptate".

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely.






×
Subiecte în articol: Daniel Morar DNA Laszlo Borbely
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close