Antena 3 CNN Actualitate Şeful INS, ameninţat de Boc cu demiterea pentru problemele de la recensământ

Şeful INS, ameninţat de Boc cu demiterea pentru problemele de la recensământ

Şeful INS, ameninţat de Boc cu demiterea pentru problemele de la recensământ
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Oct 2011   •   21:50

Premierul Emil Boc l-a chemat, miercuri, pe preşedintele Institutului Naţional de Statistică pentru a prezenta miniştrilor explicaţii privind problemele apărute în derularea recensământului. Cu această ocazie, directorul INS a fost ameninţat cu demiterea de către primul ministru, în cazul în care situaţia nu va fi remediată, informează Mediafax.

"A fost o discuţie tensionată în Guvern, şeful INS fiind chemat să prezinte o informare membrilor Executivului privind situa?ia la zi a desfă?urării recensământului", arată sursa citată.

Şeful Guvernului a mai transmis că este extrem de nemulţumit de modul în care recensământul a fost organizat şi desfăşurat până în prezent şi l-a ameninţat pe preşedintele INS că va fi demis dacă problemele nu vor fi remediate.

"Ceea ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei", i-a spus Boc lui Voineagu, cerându-i ca problema CNP-urilor să fie remediată cu "minim de disconfort", au relatat sursele prezente la discuţie.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii Guvernului ar mai fi discutat şi despre faptul că mii de persoane înscrise ca recenzori s-au retras săptămâna trecută, invocând diverse motive, între care şi acela că şomerii care participă la această activitate ar trebui să renunţe la indemnizaţia de şomaj în perioada respectivă.

×
Subiecte în articol: Emil Boc Boc premier
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close