Antena 3 Actualitate Şeful Inspecţiei Fiscale a vămilor Cluj, arestat pentru 29 de zile

Şeful Inspecţiei Fiscale a vămilor Cluj, arestat pentru 29 de zile

de Antena3.ro    |    17 Mar 2011   •   19:38
Şeful Inspecţiei Fiscale a vămilor Cluj, arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: canada.com

Şeful Serviciului de Inspecţie Fiscală a vămilor Cluj,  Alain Florin Modrea, acuzat că ar fi luat mită 12.000 de euro, a fost arerstat pentru 29 de zile. Tot în arest va merge şi celălalt invinuit în dosar, omul de afaceri israelian, Mocher Zur. 

Modrea a fost re
ţinut, joi, pentru o mită de 12.000 de euro. Acesta este inculpat că ar fi luat banii pentru a aplica o amendă mai mică unei firme descperite cu nereguli. 

Unul dintre acuzaţi, afacerist israelian, ar fi primit 12.000 de euro care urmau să ajungă la Modrea Alain Florin, şef serviciu în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Acesta ar fi trebuit să intervină pe lângă funcţionarii publici din subordinea pentru întocmirea unui act de control favorabil. 

În cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. îi comunicase denunţătorului că au fost descoperite probleme grave şi că vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale şi accesorii pentru mărfuri importate de firma sa în decursul a cinci ani.

Pentru a-i determina pe subordonaţii săi să aplice denunţătorului o amendăîn cuantum mai mic, la data de 16 martie 2011, Modrea Alain Florin a primit de la inculpatul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mită, fiind prins în flagrant de procurorii anticorupţie.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close