Antena 3 CNN Actualitate Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi soţia sa, cercetaţi de MAI şi ANI

Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi soţia sa, cercetaţi de MAI şi ANI

Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi soţia sa, cercetaţi de MAI şi ANI
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Noi 2010   •   14:30

Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, este cercetat de superiorii săi pentru afirmaţiile publice şi conduita sa profesională de după asasinatul din cafenea. Şi Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat. Şi nu a scăpat de anchete nici soţia comisarului şef, acuzată că ar fi legalizat  documente care să-i ajute pe cămătari să-şi justifice legal acţiunile.

Acum, Corpul de Control al ministrului de Interne îl cercetează disciplinar pe Autelian Şoric. Oficialii au la dispoziţie o săptămână pentru a finaliza ancheta.

În vizorul anchetatorilor a intrat şi şoţia şefului Poliţiei Neamţ, notarul Cristina Şoric. Aceasta este acuzată că ar fi legalizat, în cabinetul său acte care să-i ajute pe cămătari să-şi justifice faptele. Cristina Şoric se apără însă şi spune că a evitat orice contact cu membrii lumii interlope.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a readus însă în vizor dosarele în care acesta era principal suspect  şi rămase cu autor necunoscut. În anul 2003, ofiţerul judiciarist Cezar Filip din Piatra Neamţ,  a îndrăznit să-l ancheteze pe Mararu. El a fost aşteptat în scara blocului în care locuia şi bătut bestial. Cazul a rămas nerezolvat şi nimeni nu a vrut sa dea explicatii.

De răzbunări n-au scăpat nici magistraţii implicaţi în sprijinirea uneia sau alteia dintre grupările interlope. În 2005, maşina judecătorului Cristian Catană a fost incendiată.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close