x close

Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi soţia sa, cercetaţi de MAI şi ANI

de Antena3    |    19 Noi 2010   •   14:30
Şeful IPJ Neamţ Aurelian Şoric şi soţia sa, cercetaţi de MAI şi ANI 483 Foto: Mediafax

Aurelian Şoric, şeful IPJ Neamţ, este cercetat de superiorii săi pentru afirmaţiile publice şi conduita sa profesională de după asasinatul din cafenea. Şi Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat. Şi nu a scăpat de anchete nici soţia comisarului şef, acuzată că ar fi legalizat  documente care să-i ajute pe cămătari să-şi justifice legal acţiunile.

Acum, Corpul de Control al ministrului de Interne îl cercetează disciplinar pe Autelian Şoric. Oficialii au la dispoziţie o săptămână pentru a finaliza ancheta.

În vizorul anchetatorilor a intrat şi şoţia şefului Poliţiei Neamţ, notarul Cristina Şoric. Aceasta este acuzată că ar fi legalizat, în cabinetul său acte care să-i ajute pe cămătari să-şi justifice faptele. Cristina Şoric se apără însă şi spune că a evitat orice contact cu membrii lumii interlope.

Asasinarea lui Gheorghiţă Mararu a readus însă în vizor dosarele în care acesta era principal suspect  şi rămase cu autor necunoscut. În anul 2003, ofiţerul judiciarist Cezar Filip din Piatra Neamţ,  a îndrăznit să-l ancheteze pe Mararu. El a fost aşteptat în scara blocului în care locuia şi bătut bestial. Cazul a rămas nerezolvat şi nimeni nu a vrut sa dea explicatii.

De răzbunări n-au scăpat nici magistraţii implicaţi în sprijinirea uneia sau alteia dintre grupările interlope. În 2005, maşina judecătorului Cristian Catană a fost incendiată.

 

Citeşte mai multe despre:

Aurelian Soric MAI ANI cercetare Politie Piatra Neamt
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati