Antena 3 CNN Actualitate Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, şi prim-adjunctul său au fost demişi

Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, şi prim-adjunctul său au fost demişi

Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu, şi prim-adjunctul său au fost demişi
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Ian 2011   •   17:41

Şeful Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu şi prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugină, au fost demişi de la conducerea instituţiei, în urma scandalului privind angajările ilegale din IGJR, ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva lor.

Astfel, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Ioan Dascălu, a anunţat, luni, că Parchetul ICCJ a început urmărirea penală în cazul lui Olimpiodor Antonescu şi Nicolaei Rugină

Alături de cei doi au fost destituiţi din funcţii şi comisarii Ioan Valentin Opriţescu, Constantin Toleriu şi colonelul Marian Grigoroiu. Împotriva acestora s-a început urmărirea penală în dosarul în care sunt cercetaţi şi Gheorghe Nicolaie Rugină, fostul şef al resurselor umane din MAI, Adrian Pătraşcu, şi fostul secretar general al MAI, Cristian Baci, informează Mediafax.



Pe data de 7 ianuarie, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au început audierile în dosarul deschis la cererea ministrului de Interne Traian Igaş în urma neregulilor descoperite de Corpul de Control în organizarea unor concursuri de angajare în Jandarmerie.

Potrivit unor surse judicirae, persoanele audiate au dat detalii despre procedura de angajare folosită în cazul celor trei recrutări de ofiţeri superiori pentru Jandarmerie considerate ilegale de membrii Corpului de control al ministrului Igaş.

La audieri ar urma să fie citaţi şi şefii din Jandarmerie şi ministerul condus de Traian Igaş identificaţi de Corpul de control ca fiind responsabili pentru neregulile la angajări, printre aceştia fiind Gheorghe Nicolaie Rugină, Adrian Pătraşcu Cristian Baci.

În 5 ianuarie, Parchetul instanţei supreme a început urmărirea penală "in rem" în cazul angajărilor ilegale în Jandarmerie. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică vor face cercetări în aceast caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi fals în declaraţii.

Ministrul Traian Igaş a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, "pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals", pe baza concluziilor unei investigaţii a Corpului de control din MAI.

Mai mult decât atât, ministrul Igaş a decis că prim-adjunctul şefului Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Gheorghe Nicolaie Rugină, va fi "trimis în faţa Consiliului de Judecată constituit la nivelul MAI", alături de şeful Direcţiei de Resurse Umane din IGJR şi de ofiţerul din această direcţie care s-a ocupat de constituirea dosarelor de candidaţi şi a îndeplinit funcţia de secretar în comisiile de concurs".




   

×
Subiecte în articol: jandarmerie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close