Antena 3 CNN Actualitate Şeful Parchetului Buftea a fost arestat pentru 24 de ore (VIDEO)

Şeful Parchetului Buftea a fost arestat pentru 24 de ore (VIDEO)

Şeful Parchetului Buftea a fost arestat pentru 24 de ore (VIDEO)
Sursa foto: arestat
23 Apr 2010   •   09:21

Şeful Parchetului Judecătoriei din Buftea, prim-procurorul Nelu Carpen a ajuns după gratii, pentru cel puţin 24 de ore.

El a fost reţinut după o noapte întreagă de audieri şi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a avizat favorabil cererea DNA.

Alături de Carpen, au mai fost reţinute alte patru persoane - doi avocaţi şi doi poliţişti din Ilfov.

Audierile la Direcţiei Naţionale Anticorupţie au durat toată noaptea. Spre dimineaţă, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor cinci persoane.

Apărătorii celorlalţi suspecţi au refuzat să dea prea multe detalii.

Nelu Carpen se află acum în arestul poliţiei. Acesta este acuzat că ar fi primit mită pentru a interveni la blocarea unor dosare care se aflau în supravegherea poliţiei. În aceste fapte de corupţie ar fi fost implicate şi celelalte patru persoane reţinute.

Joi seară, procurorii anticorupţie au trimis CSM o solicitare privind reţinerea şi arestarea lui Nelu Carpen, pentru fapte de corupţie. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, DNA îl acuză pe acesta de luare de mită.

Surse judiciare, citate de sursa precizată, susţin că în acest caz ar fi implicată şi soţia unui poliţist ilfovean, avocata Ileana Gâlceavă. De asemenea, ar fi implicaţi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, precum şi alţi poliţişti din Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul Victor Gâlceavă o recomanda pe soţia sa ca avocat al unor persoane aflate în vizorul Poliţiei. Femeia îşi asigura apoi clienţii că le poate obţine soluţii favorabile în dosare penale de la Parchetul Buftea, fără ca aceştia să mai fie trimişi în judecată. Totul, în schimbul unor sume de bani.

În acest sens, Claudia Gâlceavă ar fi apelat de mai multe ori la prim-procurorul Nelu Carpen, care ar fi primit mai multe sume de bani de la cei care aveau dosare penale.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Buftea Parchet sef avocati politisti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close