Antena 3 CNN Actualitate Şeful penitenciarelor, demis de ministrul Justiţiei după dezvăluirile făcute în presă despre evadări dejucate

Şeful penitenciarelor, demis de ministrul Justiţiei după dezvăluirile făcute în presă despre evadări dejucate

Şeful penitenciarelor, demis de ministrul Justiţiei după dezvăluirile făcute în presă despre evadări dejucate
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mai 2012   •   16:18
UPDATE 18.07 - Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a fost demis, miercuri, de ministrul Justiției Titus Corlățean ca urmare a dezvăluirilor făcute în presă  pe tema unor presupuse tentative de evadare ale unor interlopi dejucate de autorităţi. Ministrul a semnat deja ordinul de demitere.

"Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a decis astăzi, 30 mai 2012, demiterea din funcţie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, şi preluarea atribuţiilor de conducere de către comisar-şef de penitenciar Marian Stancovici
", a anunţat Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de miercuri.

Potrivit documentului citat, declaraţiile lui Băla pe tema unor presupuse tentative de evadare, "declaraţii publice total nefundamentate făcute de domnul Băla în cursul zilei de astăzi (miercuri, n.r.)", au reprezentat motivul demiterii acestuia din funcţie.

În legătură cu aceste declaraţii, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, citat în comunicat, precizează că "nu există elemente care să conducă la concluzia agravării, în ultima perioadă de timp, a fenomenului criminalităţii organizate în ţara noastră".

În finalul documentului, instituţia afirmă că ministrul Justiţiei "dezavuează astfel de declaraţii" şi spune că acestea "au potenţial de a ridica semne de întrebare asupra capacităţii instituţiilor statului de a gestiona fenomenul criminalităţii" şi "pot aduce grave atingeri imaginii României în plan extern".



Trei planuri ale unor reţele teroriste care încercau eliberarea unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie din România au fost dejucate la timp, a declarat, miercuri, la Vaslui, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla.

Prezent la inaugurarea Penitenciarului Vaslui, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a afirmat că destructurarea acestor reţele teroriste s-a făcut în baza unor informaţii obţinute înainte ca membrii acestor grupări să reuşească să acţioneze, scrie Mediafax.

"Planurile acestor grupări teroriste erau de eliberare a unor lideri interlopi aflaţi în sistemul de detenţie. Deţinem informaţii că aveau maşini inscripţionate cu însemnele Poliţiei şi cu dotările corespunzătoare, fiind îmbrăcaţi chiar şi în ţinute de poliţişti. Din fericire, am reuşit la timp destructurarea acestor reţele, mai ales că nu s-ar fi sfiit să folosească şi arme de foc”, a declarat directorul ANP.

El a precizat că au existat trei astfel de acţiuni, ultima fiind în Bucureşti.

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a fost prezent, miercuri, la Vaslui, la inaugurarea penitenciarului din localitate, investiţie care se ridică la 2,8 milioane de euro. Întreaga investiţie, realizată doar cu bani de la bugetul de stat, se ridică la 4,2 milioane euro şi se va finaliza la sfârşitul acestui an.

×
Subiecte în articol: crima inchisoare interlopi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close