Antena 3 CNN Actualitate Șeful Poliției Capitalei, prima reacție în cazul copilei ucise de mașina unui polițist

Șeful Poliției Capitalei, prima reacție în cazul copilei ucise de mașina unui polițist

Polițistul care a omorât o fetiță în accidentul de joi, din Capitală, și a rănit o alta, a fost pus la dispoziție, declară șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet: "având în vedere măsura dispusă de către procurorul de caz, conform statutului polițistului, în calitate de șef al Poliției Capitalei, am dispus retragerea de pe funcție și punerea lucrătorului la dispoziție".

Șeful Poliției Capitalei, prima reacție în cazul copilei ucise de mașina unui polițist
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2022   •   21:31

Bogdan Berechet a precizat că "polițistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă".

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis informații eronate cum că polițistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Noi am informat că polițistul se află în misiune desfășurând activități specifice polițienești”, a spus Berechet.

Şeful Poliției Capitalei a refuzat să spună unde se grăbea polițistul, spunând doar că "a fost trimis pentru îndeplinirea mai multor atribuțiuni de serviciu de către șeful său".

În ce privește permisul de conducere al polițistului, Berechet a declarat că acesta a lucrat în Anglia înainte de a fi încadrat la Poliția română din sursă externă.

Polițistul a fost pus sub control judiciar.

O noutate anunțată de șeful Poliției Capitalei este faptul că angajații aflați în deplasare trebuie să informeze dispeceratele dacă au nevoie să folosească semnalele sonore.

"Din păcate nimic din ceea ce spunem sau facem nu o readuce la viață pe Raisa, însă polițiștii vor continua ancheta desfășurată de procuror și vor pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea rapidă a situației. Ca și măsură urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am transmis-o deja tuturor subunităților, ca în momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar, acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii pentru a se cunoaște la orice moment modalitatea și condițiile în care se deplasează autospecialele de poliție. Cer tuturor polițiștilor din Capitală să respecte jurământul de credință legile și normele în vigoare astfel încât o astfel de tragedie să nu se mai întâmple", a adăgat şeful Poliţiei Capitalei.

Bogdan Berechet a dat asigurări că nu se încearcă mușamalizarea cazului.

Despre imaginile din care reiese că polițistul nu a încercat să acorde prim ajutor fetiței nicio secundă, Berechet a spus că "toate imaginile cu atitudinea polițistului au fost puse la dispoziție în ancheta care este desfășurată de către procurorul de caz, urmând să se pronunțe cu privire la modalitatea și atitudinea polițistului față de victimă".

Accidentul a avut loc în Sectorul 1, unde mașina de poliție a accidentat, joi după-amiază, două fete. Una dintre acestea a murit, iar cealaltă a ajuns la spital.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: bogdan berechet politist
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close