Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Capitalei, Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2012   •   09:13

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Viorel Vasile, a fost schimbat din funcţie. Ministrul de Interne,  Gabriel Berca, a luat această decizie ca urmare a masacrului din Dorobanţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a anunţat că interimatul la şefia Poliţiei va fi asigurat de Lucian Guran.

"Am luat această decizie pe care o cunoaşteţi, în această dimineaţă, pentru că în mod normal eu ieri tebuia să am toată radiografia situaţiei nefericite şi regretabile întâmplate în Capitală. Mai departe, continuitatea este asigurată la Poliţia Capitalei. Ţin să vă anunţ pe această cale, după şedinţa Parlamentului voi merge la minister şi voi face un lucru absolut firesc, acela ca domnul Lucian Guran să se întoarcă la Poliţia Capitalei, pentru că dânsul a fost detaşat la minister", a declarat Berca la sosirea la Parlament, pentru şedinţa plenului reunit programată pentru ora 11.00 în care preşedintele Traian Băsescu va prezenta un mesaj pe teme de politică internă.

Chestorul Viorel Vasile a fost învestit în 31 martie 2011 la conducerea Poliţiei Capitalei, în locul lui Lucian Guran, numit atunci pentru şase luni adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul de Interne.

Mai mulţi poliţişti de la Secţia 14 din Capitală sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

Gheorghe Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia şi pe una dintre colegele acesteia. Alte şase persoane au fost rănite grav, în urma atacului din salonul de înfrumuseţare din Dorobanţi.

Autorul atacului a fost arestat preventiv pentru perioadã 29 de zile. Este acuzat de omor calificat şi deosebit de grav.

Află câţi angajaţi ai MAI au comis CRIME anul trecut




 

×
Subiecte în articol: ministrul de Interne Gabriel Berca
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close