Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Pantelimon a fost trimis în judecată pentru mită şi furt calificat

Şeful Poliţiei Pantelimon a fost trimis în judecată pentru mită şi furt calificat

Şeful Poliţiei Pantelimon a fost trimis în judecată pentru mită şi furt calificat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    04 Iul 2014   •   15:19

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Alexandru-Adrian Şovar, şef al Poliţiei Oraşului Pantelimon, judeţul Ilfov, pentru luare şi dare de mită şi furt calificat.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi un cetăţean iranian rezident în România, pentru două infracţiuni de dare de mită, în stare de recidivă.

"În mai 2013, Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza a oferit unui subofiţer de poliţie, denunţător în cauză, suma de 1.500 lei, pentru ca acesta şi colegul cu care s-a aflat în echipaj să nu întocmească actele de constatare a împrejurării că acesta a condus autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Ilfov. Oferta inculpatului a fost respinsă şi, în consecinţă, având în vedere valoarea alcoolemiei rezultată după analiza probelor biologice, acestuia i s-a întocmit un dosar penal", se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri Agerpres.

În iunie 2013, inspectorul principal de poliţie Șovar, în acea perioadă împuternicit la comanda Poliţiei Pantelimon, i-a comunicat subofiţerului că ştie că are în lucru dosarul penal în care se efectuau cercetări faţă de Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza şi i-a spus "trebuie să-l ajutăm". DNA precizează că, ulterior, el i-a oferit 300 de dolari subofiţerului de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să îl ajute pe acesta.

"Anterior, inculpatul Şovar primise suma de 600 de dolari de la Rahim-Pour-Sereshken Mahmoud-Reza pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal. În 14 mai 2014, Alexandru Şovar a luat ceasul de mână deţinut de subofiţerul de poliţie aflat în subordinea sa şi a refuzat să-l restituie", mai menţionează sursa citată.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close