Antena 3 Actualitate Şeful Poliţiei, Petre Tobă, audiat de procurorii DNA după arestarea baronului Duicu

Şeful Poliţiei, Petre Tobă, audiat de procurorii DNA după arestarea baronului Duicu

de M.Z.    |    01 Mai 2014   •   08:29

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost audiat de procurorii DNA în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Audierea lui Tobă a avut loc la scurt timp după arestarea lui Duicu, pentru că numele lui a apărut în interceptări în dosarul în care este cercetat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Duicu se lăuda că a intervenit, prin intermediul premierului, la şeful Poliţiei pentru obţinerea unei funcţii pentru şeful Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Constantin Ponea.

Şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi este arestat preventiv din 4 aprilie. Pe 10 aprilie, ICCJ a hotărât, definitiv, ca Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.


Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close