Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei, Petre Tobă, audiat de procurorii DNA după arestarea baronului Duicu

Şeful Poliţiei, Petre Tobă, audiat de procurorii DNA după arestarea baronului Duicu

Şeful Poliţiei, Petre Tobă, audiat de procurorii DNA după arestarea baronului Duicu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Mai 2014   •   08:29

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost audiat de procurorii DNA în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

Audierea lui Tobă a avut loc la scurt timp după arestarea lui Duicu, pentru că numele lui a apărut în interceptări în dosarul în care este cercetat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Duicu se lăuda că a intervenit, prin intermediul premierului, la şeful Poliţiei pentru obţinerea unei funcţii pentru şeful Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Constantin Ponea.

Şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi este arestat preventiv din 4 aprilie. Pe 10 aprilie, ICCJ a hotărât, definitiv, ca Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.


Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 4 aprilie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, în perioada martie-iunie 2013, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi afirmat, într-o discuţie cu şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, unor funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi a şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe de o parte, precum şi asupra unor consilieri locali din CL Orşova, pe de altă parte.

Declaraţia de avere a lui Adrian Duicu

Citiţi şi Victor Ponta neagă că ar fi intervenit pentru numirea cuiva, după ce preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, s-a lăudat că poate face trafic de influenţă inclusiv la premier pentru a îi face rost de funcţii prietenului său, şeful Poliţiei judeţene.

×
Subiecte în articol: adrian duicu Petre Toba
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close