Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Române, trimis la Deta: Am dispus cercetarea a cinci poliţişti. Aş vrea să anunţ demiteri

Şeful Poliţiei Române, trimis la Deta: Am dispus cercetarea a cinci poliţişti. Aş vrea să anunţ demiteri

Şeful Poliţiei Române, trimis la Deta: Am dispus cercetarea a cinci poliţişti. Aş vrea să anunţ demiteri
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Iul 2011   •   10:20
UPDATE 11:20. Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa,  a fost trimis la Deta. Ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus începerea unei anchete la Poliţia Deta.

Potrivit Mediafax, Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că a dispus o anchetă la Deta, unde se află şi Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, fiind vizată cauza în care fiii primarului din localitate şi alte trei persoane sunt cercetaţi în urma scandalului în care trei persoane au fost tăiate cu o sabie.
   
Întrebat dacă a dispus o anchetă în cazul scandalului de la Deta, Igaş a precizat: "Da, în momentul de faţă domnul Popa Liviu e la faţa locului şi desfăşoară ancheta".
  
Igaş a mai spus că va comunica informaţiile în legătură cu acest caz în momentul în care se va finaliza această anchetă administrativă.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că a aflat despre situaţia din Deta din presă şi că şi-a întrerupt concediul pentru a putea ajunge în oraşul din judeţul Timiş, împreună cu un corp de control, pentru a începe o anchetă referitoare la modul în care a tratat poliţia locală incidentul.

„Cred că toate aceste lucruri s-au întâmplat pe fondul unei acţiuni defectuoase a Poliţiei din Deta“, a declarat Popa. El a adăugat că a urmărit desfăşurarea evenimentelor pe internet şi că se impunea prezenţa sa la Timişoara.

„Am pus dispus cercetarea prealabilă a cinci lucrători de poliţie până în prezent. Aceşti cinci lucrători de poliţie sunt şeful poliţiei Deta, şeful compartimentului de ordine publică şi, totodată, ofiţerul care a luat sabia de la locul incidentului şi care a încălcat ABC-ul muncii de poliţie şi, de asemenea, trei lucrători de poliţie care au participat la acţiunea de sâmbătă spre duminică noaptea şi care au fost prezenţi la evenimentul respectiv“, a precizat Popa.

Totodată, şeful Poliţiei Române crede că este foarte posibil ca lipsa de intervenţie şi reacţie a poliţiştilor care erau la faţa locului să fi fost condiţionată de calitatea presupuşilor agresori de a fi copiii primarului oraşului Deta.

În plus, Popa a spus că va face o declaraţie de presă în cursul acestei zile la Deta, dar nu crede că va anunţa demiteri, deşi ar vrea acest lucru.
 



Parchetul Timiş a preluat cazul înjunghierilor de la Deta. Fiii primarului din Deta sunt cercetaţi pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de obiecte contondente.

Unul dintre fiii primarului din Deta ar fi înjunghiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, trei persoane, în timpul unui scandal. Imediat după atac, Bogdan Daniel Roman a dispărut. Potrivit poliţiştilor, şi fratele presupusului atacator a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Fiul cel mic al primarului din localitatea Deta, Călin Roman, implicat în conflictul din noaptea de sâmbătă, a fost găsit de poliţişti chiar în locuinţa sa din oraş, conform Mediafax. Alte două persoane implicate în incident s-au predat şi sunt audiate de autorităţi. Fiul cel mare al primarului, Bogdan Roman, autorul atacului în urma căruia trei tineri au fost grav răniţi, este căutat în continuare de poliţişti.

Roman Călin a fost găsit chiar într-una din casele familiei. Purtătorul de cuvânt al IJP Timiş, Mădălina Mezdrea a declarat că suspectul va fi reţinut pentru 24 de ore şi cel mai probabil procurorii vor propune arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: Deta Timis Parchet
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close