Antena 3 CNN Actualitate Şeful Poliţiei Teiuş, reţinut pentru favorizarea infractorului

Şeful Poliţiei Teiuş, reţinut pentru favorizarea infractorului

Şeful Poliţiei Teiuş, reţinut pentru favorizarea infractorului
Sursa foto: Foto: northcarolinapersonalinjurylawyerblog.com
07 Mar 2012   •   14:49

Şeful Poliţiei Teiuş, comisarul Marius Pop, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia, informează Mediafax. Pop este cercetat pentru favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.
   
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, că şeful Poliţiei Teiuş, comisarul Marius Pop, a fost reţinut de DNA.
   
Prodan a spus că Pop este cercetat pentru favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii.
   
Ea a spus că ofiţerul a fost pus la dispoziţia unităţii şi s-a început cercetarea prealabilă, conform normelor legale. 
   
Surse apropiate anchetei afirmă că faptele de corupţie pentru care a fost reţinut Pop ar avea legătură cu activitatea sa în cadrul Poliţiei Teiuş, mai exact ar fi legate de instrumentarea unui dosar în cadrul căruia ar fi fost anulat un proces-verbal prin care se constata o infracţiune.

Potrivit unor surse judiciare, faptele de care este acuzat şeful Poliţiei oraşului Teiuş, comisarul Marius Pop, au legătură cu un dosar mai vechi, în care un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Teiuş este judecat pentru că a distrus un proces-verbal de contravenţie. Pop este acuzat că şi-a acoperit subalternul şi nu a sesizat organele de cercetare competente, afirmă sursele citate.
   
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Alba şi, potrivit rechizitorului, agentul de poliţie Ioan Eugen Popa a fost trimis în judecată pentru că, în luna octombrie 2011, a distrus un proces-verbal de contravenţie prin care amendase cu 500 de lei un paznic pentru că îl găsise dormind în post.
   
Comisarul Marius Pop este şef al Poliţiei Teiuş din toamna anului trecut, iar anterior a ocupat funcţia de şef al Poliţie Rutiere Alba.


×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close