Antena 3 CNN Actualitate Şeful Secţiei de Ginecologie a Spitalului CF2 şi alţi trei medici coordonatori, demişi

Şeful Secţiei de Ginecologie a Spitalului CF2 şi alţi trei medici coordonatori, demişi

Şeful Secţiei de Ginecologie a Spitalului CF2 şi alţi trei medici coordonatori, demişi
26 Apr 2010   •   10:44

La Spitalul CF 2 continuă să cadă capete. Şeful Secţiei de Ginecologie şi încă trei medici, tot şefi de secţie, au fost demişi în urma anchetei interne declanşată după ce două femei tratate acolo au făcut infecţii care le-au pus viaţa în pericol. Şi procurorii urmăresc cazul, dar nu pot inteveni până când nu vor fi terminate anchetele medicale.

Decizia demiterii Şefului Secţiei de Ginecologie, Cristian Gherase, a Spitalului CF2 a fost luată în urma anchetei interne desfăşurată în spital. Controlul a arătat mai multe nereguli privind operaţiunile de sterilizare din sălile de operaţie, dar şi din secţiile de Ginecologie şi Neonatologie.

Ceilalţi trei medici demişi sunt coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi Terapie Intensivă.

În paralel cu ancheta internă, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a dispus o altă anchetă.

În replică faţă de această decizie, doctorul Cristian Gherase consideră că managerul interimar al spitalului, Nicolae Efimov, nu a avut motive întemeiate pentru demiterea sa şi precizează că aşteaptă în continuare finalizarea anchetei de către Ministerul Sănătăţii.

"Nu există nicio dovada palpabila asupra căii de infecţie a pacientelor Gament si Preda. Nu am vrut sa dau declaratii pana la finalizarea anchetei desfasurate de Ministerul Sanatatii. Nu aceeasi rabdare a manifestat managerul interimar al spitalului dr. Nicolae Efimov, care m-a demis din functia de medic sef sectie fara nicio dovada palpabila asupra caii de infectie a pacientelor Gament si Preda.

Sunt obligat sa intervin pentru a combate grava dezinformare a opiniei publice, proferate sub masca anonimatului, de catre dr. Olaru, de la compartimentul de infectii nosocomiale al spitalului nostru, desi prin functia dumneaei are acces la toate datele.

Aceasa a afirmat ca cele 2 interventii in urma carora pacientele au dezvoltat soc toxico-septic ar fi avut loc in aceeasi sala unde se efectuase o interventie pentru o peritonita purulenta fara a fi dezinfectata sala intre interventii. In realitate, anterior celor doua operatii in acea sala s-a efectuat o interventie fara potential septic, la o pacienta de 77 ani, histerectomie pe cale vaginala, care a avut o evolutie rapid favorabila, fiind externata la 4 zile postoperator", a precizat doctorul Cristian Gherase.




Starea de sănătate a pacientei Alice Roxana Preda continuă să fie gravă, după şocul septic apărut în urma unor intervenţii chirurgicale minore făcute la Spitalul CFR 2.

Ceva mai bine se simte Amelia Antoniu, cea de-a doua pacientă. Soţul ei susţine că are informaţii conform cărora medicii ar fi ascuns unele lucruri.

Directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, a fost demis vineri, când cazul a devenit public.


Antena 3

×
Subiecte în articol: medic demis spital
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close