Antena 3 CNN Actualitate Șeful Senatului: Voi propune să nu mai cooperăm în cadrul MCV

Șeful Senatului: Voi propune să nu mai cooperăm în cadrul MCV

Șeful Senatului: Voi propune să nu mai cooperăm în cadrul MCV
de M.Z.    |    25 Ian 2017   •   14:33

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că va propune ca România să nu mai coopereze în cadrul MCV. Anunțul lui Tăriceanu vine după publicarea raportului MCV al CE.

”Raportul MCV arată progrese ireversibile în lupta anticorupție. Voi propune, într-o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, ca România să transmită Comisiei Europene că nu mai vrea să coopereze în cadrul MCV care e unul discriminatori”, a spus, miercurim președintele Senatului, Călinn Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a mai precizat că România are cea mai transparentă și severă legislație, iar ”criticile trebuie să vină de la Parlament, nu din altă parte”.

În ce privește recomandările din raportul MCV făcute de Comisia Europeană României, al doilea om în stat le-a calificat drept ”total neavenite”.

Comisia Europeană a publicat miercuri, la Bruxelles, cel mai recent raport elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare privind România, în care executivul comunitar face un bilanţ al măsurilor întreprinse de ţara noastră în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei, al realizărilor, al provocărilor nedepăşite încă şi al acţiunilor care sunt în continuare necesare pentru încheierea monitorizării în cadrul MCV, potrivit unui comunicat de presă al executivului european.

Documentul relevă că rapoartele privind MCV elaborate în 2014, 2015 şi 2016 au evidenţiat o tendinţă pozitivă şi un bilanţ care indicau progrese importante şi sporirea caracterului ireversibil al reformei, tendinţă confirmată în raportul din 2017, când se înregistrează în continuare un bilanţ solid al instituţiilor judiciare şi un impuls puternic imprimat de guvernele succesive pentru a consolida măsurile de prevenire a corupţiei. 

Citiți și România nu scapă de MCV. Ce spune Comisia Europeană în raport - DOCUMENT

Klaus Iohannis: Raportul pozitiv MCV, meritul Guvernului Cioloș
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close