Şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomiţa, reţinut pentru corupţie

de M.Z.    |    17 Sep 2013   •   21:43
Şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomiţa, reţinut pentru corupţie Foto: topnews.in

Şeful Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Ialomiţa, Cornel Tache, a fost reţinut pentru luare de mită, complicitate la evaziune fiscală şi trafic de influenţă, procurorii DNA cerând Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile, potrivit Mediafax.

 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut, în acelaşi dosar, şi pe Dragoş Laurenţiu Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate şi Bunăstare Animală din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, pentru luare de mită.
 
Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie, Cornel Tache a primit mită de la o persoană, denunţătoare în cauză, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, "înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale".
 
"De asemenea, în cursul anului 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi  - Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine să soluţioneze un dosar în care denunţătorul era cercetat penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, în favoarea acestuia din urmă", se arată într-un comunicat de presă al DNA.
 
Dragoş Laurenţiu Păun este acuzat că, în cursul lunilor august - septembrie, ar fi primit 1.000 de lei de la aceeaşi persoană, pentru a nu dispune sancţiuni pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la măsurile sanitar-veterinare.
 
În 16 septembrie, Cornel Tache a fost prins în flagrant în timp ce primea 20.000 de lei de la persoana care l-a denunţat.  
 
Procurorii l-au reţinut, marţi, pe Cornel Tache şi au cerut Curţii de Apel Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.  
 

Parteneri
x close