Antena 3 CNN Actualitate Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti a fost eliberat şi va fi cercetat în libertate

Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti a fost eliberat şi va fi cercetat în libertate

Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti a fost eliberat şi va fi cercetat în libertate
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Aug 2010   •   14:05

Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, va fi cercetat in libertate. Acesta a fost eliberat în urmă cu scurt timp. Magistraţii de la Judecătoria sectorului 6 au decis că procurorii nu au temei juridic pentru a cere arestarea acestuia.

Anchetatorii au depus deja recurs care va fi judecat săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti. Vasile Dima este acuzat de neglijenţă în serviciu, avand consecinţe deosebit de grave.

Dima era responsabil de supravegherea şi verificarea instalaţiilor din spital, dar şi de asigurarea instructajului angajaţilor cu privire la normele de prevenire a incendiilor.

Tot în acest caz, asistenta Florentina Cîrstea a fost reţinută, luni, sub acuzaţia de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă. Potrivit procurorului Marius Iacob, asistenta a părăsit în mod nejustificat încăperea, făcând imposibilă luarea primelor măsuri.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase au fost grav răniţi, în urma incendiului care a izbucnit la Maternitatea Giuleşti.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close