Antena 3 CNN Actualitate Şeful SIE, întrebat dacă Băsescu i-a cerut lista cu ofiţeri acoperiţi: Au fost diverse discuţii legate de această temă

Şeful SIE, întrebat dacă Băsescu i-a cerut lista cu ofiţeri acoperiţi: Au fost diverse discuţii legate de această temă

Şeful SIE, întrebat dacă Băsescu i-a cerut lista cu ofiţeri acoperiţi: Au fost diverse discuţii legate de această temă
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Sep 2014   •   14:16

Şeful Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că Traian Băsescu i-ar fi cerut lista cu ofiţeri acoperiţi. Teodor Meleşcanu a precizat că a respins de fiecare dată cererile lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă şeful statului a cerut o listă cu ofiţerii acoperiţi, Teodor Meleşcanu a răspuns: "Au fost diverse discuţii legate de această temă. Am înţeles că este o preocuparte a preşedintelui în legătură cu obligaţiile pe care le are în privinţa numirii de miniştri şi membri ai Guvernului, de a-şi da o părere, de a putea să îi refuze".

Referitor la informarea transmisă comisiei SIE din Parlament, prin care se preciza că niciunul dintre candidaţi, parlamentari sau miniştri, nu este ofiţer acoperit, directorul SIE a precizat că a existat o cerere din partea comisiei. A fost "un răspuns din partea noastră, pe baza datelor pe care le avem", a adăugat Meleşcanu.

Radu Tudor: Declaraţia lui Teodor Meleşcanu este devastatoare


Radu Tudor consideră că declaraţia lui Teodor Meleşcanu este "devastatoare".

"Declaraţia lui Teodor Meleşcanu este, din punctul meu de vedere, devastatoare şi ea completează declaraţia fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, care spune că ceea ce face Traian Băsescu este la limita infracţiunii şi că are consecinţe catastrofale pentru România şi pentru cooperarea dintre Serviciile de Informaţii din România şi serviciile aliate din spaţiul occidental", a declarat Radu Tudor, realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Serviciul de Informaţii Externe a anunţat, în urmă cu două zile, că nu are agenţi acoperiţi în Guvern, Parlament sau în rândul magistraţilor ori procurorilor.

Anunţul a venit  după ce, în urmă cu o săptămână, Traian Băsescu a dat de înţeles la o emisiune televizată că unul dintre candidaţii la preşedinţie este sau a fost ofiţer acoperit.

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close